La 85 de ani de la nașterea oficială a protecției civile în România, pompierii militari suceveni s-au întrunit în clubul unității, unde activitatea a debutat cu un scurt istoric și semnificația zilei, urmate de mesajele de felicitare cu această ocazie transmise de Primul-ministru Viorica Dăncilă, Ministrul afacerilor interne –Carmen Dan, Secretarul de stat în MAI – dr. Raed Arafat, Inspectorul general al IGSU – gl.bg. Paul Iamandi și de Inspectorul șef – gl.bg. Ion Burlui.

Ziua Protecției Civile în România, marcată de ISU „Bucovina” Suceava

Ziua Protecției Civile în România, marcată de ISU „Bucovina” Suceava

Apoi, Generalul de brigadă Ion Burlui, împreună cu invitata de onoare, Prefect Mirela Adomnicăi, a schimbat tresele pe umărul a 8 militari, avansați în grad înainte de termen.

Ziua Protecției Civile în România, marcată de ISU „Bucovina” Suceava

Ziua Protecției Civile în România, marcată de ISU „Bucovina” Suceava

De asemenea, 51 de pompieri, remarcați în misiuni deosebite, au primit Diplome de merit, cu ocazia Zilei Protecției Civile. La final, Generalul de brigadă Ion Burlui a oferit prefectului Mirela Adomnicăi, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență,  Medalia de Onoare a inspectoratului și o Diplomă de excelență, pentru coordonarea activității de protecție civilă și susținerea necondiționată a misiunilor pompierilor militari suceveni.

Aceasta a primit și un mărțișor, atașat la un buchet de flori, din partea tuturor pompierilor militari suceveni, moment după care a transmis, la rândul său, gândurile de bine și felicitările pentru salvatori, cu ocazia zilei de 28 februarie.
Nu în ultimul rând, gândurile noastre sunt, și astăzi, la colegii noștri plecați duminică, 25 februarie a.c., în sprijinul cetățenilor din județele afectate de viscol și ger, respectiv în Ialomița (un echipaj cu o autoșenilată, de la Detașamentul de Pompieri Suceava) și în Vrancea (un echipaj cu o autospecială multifuncțională cu freză de zăpadă, de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc), cărora le transmitem să se întoarcă sănătoși și le urăm un sincer „La Mulți Ani!” de Ziua Protecției Civile din România”, au transmis cei de la ISU „Bucovina” Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.