Tarifele de utilizare a parcărilor subterane din centrul Sucevei se vor reduce la jumătate. Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă de către primarul municipiului Suceava, Ion Lungu,  care a mai adăugat că riveranii pot opta pentru achiziţionarea de abonamente lunare.

„În parcările subterane am introdus acea taxă de 2 lei pe oră și vreau să spun că la Cluj e 5 lei și 10 lei pe oră la București, iar acele parcări, la Suceava sunt goale pe timpul zilei. După masă vin riveranii care au abonamente. De aceea am redus de la 2 lei la 1 leu pe oră în timpul zilei”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Riveranii vor putea plăti abonamente trimestriale, semestriale sau anuale, după cum a precizat Lungu, în valoare de 100 de lei, 180 de lei, respectiv 350 de lei. Abonamentul este valabil în intervalul orar 16:00 – 8:00,  sâmbăta și duminica integral. Parcările pot fi utilizate gratuit de posesorii autovehiculelor/ vehiculelor dotate special pentru persoane cu handicap și posesorii autovehiculelor electrice.

Propunerea de introducere a noii taxe de parcare de 1 leu pe oră, în loc de 2 lei pe oră, cum este acum, pentru cele două parcări subterane  va fi discutată în şedinţa de Consiliu Local de la finele lunii martie, încât, după aprobare, va putea intra în vigoare din luna aprilie.

În cadrul aceleași conferințe de presă, primarul Ion Lungu a declarat că zona centrală a municipiului Suceava va redeveni pietonală, întrucât au fost făcute lucrări de reparații.

„Am avut discuții și cu doamna prefect și cu domnul președinte Gheorghe Flutur și le-am adus la cunoștință intenția Primăriei de a nu mai deschide zona centrală pentru parcări, ci să fie doar zonă pietonală, așa cum, de altfel, a fost și proiectată inițial”, a declarat Ion Lungu, care a mai adăugat că zona ar putea fi circulată și de mașini, doar când vor fi vizite ale unor delegații oficiale.

Proiectul inițiat de primarul Ion Lungu prevede faptul că autoturismele instituțiilor sunt exceptate de la plata taxei de parcare prin afișarea în loc vizibil a unui element de identificare specific instituției de care aparțin și eliberat de către aceasta, vizat de Primăria municipiului Suceava, în original. Elementele de identificare vor fi vizate după ce în prealabil instituțiile mai sus menționate vor fi transmis Primăriei liste cu numerele de înmatriculare ale autoturismelor care le aparțin însoțite de documente justificative.
Parcările cu plată din municipiul Suceava sunt următoarele:
Piața Centrală;
Centrul Comercial Bucovina;
Hotel Bucovina;
Strada Ștefan cel Mare – zona cuprinsă între Banca Națională a României – sucursala Suceava și Parcul Central;
Strada Nicolae Bălcescu;
Strada Vasile Alecsandri – vis-a-vis de Colegiul Național Ștefan cel Mare;
Parcările din zona Bazar – Policlinica Bethesda;
Parcările subterane din zona centrală a municipiului;
Parcarea de pe Bulevardul 1 Mai, vis-a-vis de IPJ;
Parcare Bulevardul George Enescu bloc T 90 (Dorna).

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.