Firmele sucevene General Construct și Art Peisaj, constituite într-a asociere, vor realiza preoiectul Zonei de agrement din lunca râului Suceava. Anunțul a fost făcut de către primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, în conferința săptămânală de presă.

Acesta a precizat că valoarea ofertei câștigătoare este de 12,88 milioane de lei.

„Avem un câștigător și mă bucur că sunt firme serioase din Suceava. Acum așteptăm să treacă perioada de contestații pentru a putea încheia contractul”, a precizat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Lungu a subliniat că, după perioada de contestații, va merge la Guvernul României pentru a semna contractul de finanțare, urmând ca mai apoi să semneze și contractul de execuție.

Conform proiectului zona va fi împărțită în două părți: una pentru activități sportive și una pentru plimbări și divertisment. De asemenea, proiectul are incluse alei de tip belvedere, adică un tip de faleză, cu o lățime de 4 metri, din granit, precum și alte alei, tot din granit și tot de 4 metri lățime, doar că împărțite în două: 2 metri pentru pietoni și 2 metri pentru bicicliști. De asemenea, vor fi amenajate și alei secunadre, din piatră cubică.

Primarul Lungu a precizat că zona sportivă va avea un teren pentru gimnastică aerobică, două locuri de joacă pentru copii, două terenuri de tenis, precum și terenuri de volei și badminton. De asemenea, în zonă va fi amenajată și o platformă pentru evenimente, spectacole, precum și pentru activități culturale.

Conform proiectului, zona va fi dotată cu: sistem automat de irigații, sistem de iluminat, dar și bănci, coșuri de gunoi și WiFi gratuit.

Primarul Ion Lungu a precizat că, în condițiile în care investiția se face în albia minoră a râului, nu sunt permise construcții definitive, iar accesul va fi realizat pe pasarele metalice demontabile în caz de nevoie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.