Ședința Consiliului de Administrație a Zonei Metropolitane Suceava a avut loc astăzi, 27 iunie, la ora 12.00. Membrii Consiliului au avut de aprobat extinderea cu încă trei localităţi din zonele limitrofe municipiului reședință de județ..

Cei mai noi membri ai asociaţiei de tip zonă metropolitană sunt comunele Dumbrăveni, Udeşti şi Hânţeşti. Condiția principală pentru a intra în această asociație este ca localitatea să se afle în vecinătatea orașului Suceava, dar nu la o distanță mai mare de 20 de km. În urma deciziei, populaţia Zonei Metropolitane Suceava se apropie de 200.000 de locuitori, aceasta fiind una din condiţiile principale ale accesării fondurilor europene din 2014.

Odată cu extinderea, ADI „Zona Metropolitană Suceava” a ajuns la 14 membri. Iniţial, ADI „Zona metropolitană Suceava” era formată din municipiul Suceava, oraşul Salcea şi comunele Adâncata, Bosanci, Ipoteşti, Mitocu Dragomirnei, Moara şi Pătrăuţi. La finele lunii trecute, la Zona Metropolitană Suceava au aderat şi comunele Siminicea, Stroieşti şi Vereşti. Localităţile membre ale zonei metropolitane vor putea promova proiecte cu finanţare europeană, având prioritate în exerciţiul bugetar 2014 – 2020 al Uniunii Europene.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.