Pandemia de coronavirus a afectat pe toată lumea, iar faptul că, prin ordonanțele militare s-a dispus închiderea tuturor afacerilor, cu mici excepții, a creat un mare disconfort economic, pentru antreprenori, dar și pentru populație. Oamenii de bună credință au respectat regulile impuse de autorități și s-au conformat în luarea tuturor măsurilor necesare prevenirii răspândirii noului coronavirus.

În satul Drăgoiasa din comuna suceveană Panaci, aerul curat și brazii înalți din Călimani îi îndeamnă pe toți orășenii să petreacă, măcar un week-end, la Casa Răzeșului. Această locație din inima munților Călimani oferă tuturor liniște, armonie și siguranță.

Liviu Bazarcă, administratorul Casei Răzeșului, a declarat că se pregătește intens pentru redeschiderea oazei de liniște din inima munților.

Timp de două luni a trebuit să suportăm cheltuielile către stat și cele de întreținere, dar și salariile angajaților. O parte dintre rezervările pe care le-am avut pentru această perioadă le-am reprogramat în luna august, iar pentru cealaltă parte am returnat integral avansul”, a declarat Liviu Bazarcă, administratorul Casei Răzeșului.

Acesta a adăugat că speră ca începând cu data de 15 mai să poată redeschide pensiunea, iar pentru acest moment s-a pregătit din timp și a achiziționat toate cele necesare funcționării în condițiile impuse prin lege. Astfel, a cumpărat termometre cu infraroșu, dezinfectanți, măști, mănuși și a suplimentat numărul lenjeriilor de pat.

Am achiziționat noi seturi de lenjerie, pe care le curățăm la o spălătorie autorizată, așa încât totul să fie igienizat. Avem, de asemenea, dezinfectanți peste tot, inclusiv în băi, pe holuri și la intrare. De altfel, am cumpărat și termometre profesionale pentru măsurarea temperaturii persoanelor care vor veni. La intrări am achiziționat covorașe dezinfectante și un tunel de dezinfectare, care înlătură virusurile și bacteriile de pe haine. În plus, am achiziționat măști și mănuși pentru oaspeți”, a subliniat administratorul.

Acesta a adăugat că a luat în calcul și măsura distanțării sociale.

Am pregătit terasa de 400 de metri pătrați și sala de jos. În funcție de măsurile ce se vor impune odată cu redeschiderea, noi suntem pregătiți să asigurăm și masa în cameră și în sală, unde distanța dintre persoane este de cel puțin doi metri”, a explicat Liviu Bazarcă.

Deși a cheltuit o sumă importantă de bani pentru achiziționarea acestor echipamente, antreprenorul bucovinean e hotărât să nu mărească prețurile unui sejur ci, din contră, să vină cu tot felul de pachete și oferte avantajoase pentru clienți.

Noi mergem cu aceleași prețuri ca anul trecut, iar până la sfârșitul anului vom face și pachete atractive cu reduceri, pentru că, după această perioadă de blocare, nu toată lumea are suficienți bani ca să își petreacă timpul la aer curat, măcar un week-end pe lună. Noi vrem să rămânem pe linia de plutire, din punct de vedere financiar, nu vrem să luăm pielea de pe oameni”, a explicat Liviu Bazarcă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.