IPJ Suceava a identificat principalele artere de circulație din județ cu risc de accidente rutiere soldate cu persoane decedate.

Acestea sunt DN 2H (Iacobeni – Putna), cu 7 accidente rutiere grave, ce au avut ca și consecință decesul a 8 persoane şi rănirea gravă a 3 persoane, DN 17 (Suceava – limita cu județul Bistrița Năsăud), cu 6 accidente rutiere grave, ce au avut ca și consecință decesul a 6 persoane şi rănirea gravă a 2 persoane, DN 2 (Drăgușeni – Siret), cu 4 accidente rutiere grave, soldate cu 4 persoane decedate şi rănirea gravă a unei persoane ,DN 2E (Spătăresti-Vicovu de Sus), cu 3 accidente rutiere grave, ce au avut ca și consecință decesul a 3 persoane şi rănirea gravă a unei persoane.

De asemenea, deseori se întâmplă accidente și pe DN 29 (Suceava limita cu județul Botoșani, pe DJ 209A (Suceava – Zvoriștea), pe DN 29A (Suceava – Vârfu Câmpului – Dorohoi – Rădăuți Prut) și pe DN 17A (Sadova-Vatra Moldoviței-Sucevița-Rădăuți-Dornești), cu 1 accident rutier grav, ce a avut ca și consecință decesul unei persoane.

Principalele 3 cauze generatoare de accidente rutiere grave din județ, soldate cu persoane decedate, sunt viteza excesivă şi neadaptată, ce a condus la producerea a 16 evenimente rutiere, soldate cu 17 persoane decedate şi 8 persoane rănite grav.

Astfel, majoritatea acestor accidente s-au produs pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, respectiv, carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă, polei, ploaie, unii dintre conducătorii auto fiind fără permis de conducere (2 cazuri), iar unii încălcând normele legale de viteză şi conduita preventivă pe fondul lipsei de experienţă în conducere.

Acțiunile inițiate de Serviciul Rutier Suceava și formațiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești pe linia identificării conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză, au condus la aplicarea a 22.643 sancțiuni contravenționale, din care, 1.200 pentru încălcarea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.