Adeseori oamenii sunt pusi in situatii incredibile. Extraordinare chiar. Si atunci isi face loc eroul. In fiecare din noi exista acea farama de indrazneala, nervi de otel, curaj nebun, anduranta dusa mult peste limite.
Tocmai asta face din personajele acestei povesti niste eroi adevarati. Desi oameni simpli, ei au ajuns in situatii-limita. Si le-au supravietuit. Aceasta este povestea celor mai grozave povesti de supravietuire
Acestea sunt acele cazuri de supravietuire extrema pe are le vezi la stiri.
Nanda Parrodo si canibalismul
Un supravietuitor din cei 16. S-au imbarcat intr-un avion spre Uruguay 45 de persoane. Doar 16 au ramas sa spuna o poveste terifianta. O echipa de rugby cu familia si prietenii s-a prabusit in 1972 in cea mai nenorocita zona a Anzilor.
Peisajul din Anzi iarna este cutremurator. Temperaturile scad peste noapte la -40 grade Celsius. Avalansele, vantul aprig si nemilos te pot ucide. Nu exista tipenie de om in imprejurimi. Nu exista nimic care sa traiasca la aceasta altitudine. Si totusi Nando a reusit sa scape si sa ceara ajutor.
Fara echipament, alunecand si urcand mereu, extenuat, deshidradat si aproape distrus psihic.
Dupa doua luni a reusit. Atat el, cat si cei din tabara au trebuit sa recurga la acte de canibalism pentru a putea supravietui in acele conditii. Mama si sora lui au decedat.
Supravietuirea lor a fost numita de presa “miracolul din Anzi”. Peste doua luni de supravietuire extrema in cele mai grele conditii de pe Pamant. Este unul dintre cele mai celebre cazuri de supravietuire extrema. Dar si cel mai controversat.
La 3600 de metri nu ai timp sa gandesti. Daca vrei sa traiesti trebuie sa faci orice. Multi au luat dorinta lor de supravietuire drept nebunie, drept pangarire. Dar oamenii astia au aratat ce inseamna sa lupti unul langa altul, ce inseamna sa fii cu adevarat nebun ca sa iesi din iad.
Iar Parrado, dupa 2 luni in frig, sa poata urca fara echipament unul dintre cele mai agresive varfuri din Anzi, mi se pare cu adevarat ceva miraculos.
Juliane Koepcke si iadul junglei
La doar 17 ani sa supravietuiesti in jungla e o reusita. Sa nu ai echipament adecvat, hrana sau altceva e cu adevarat o fantezie. Una diabolica. Juliane a supravietuit in jungla din Lima cu un singur pantof, haine de vara si cam atat.
Jungla din Lima nu lasa loc greselilor. Serpi, paianjeni veninosi, insecte de tot felul, tantari, viermi parazitari, animale periculoase. Toata acea frumusete a celui mai bogat ecosistem din lume asteapta sa te ucida. Pana si expertii in supravietuire au probleme aici.
O fata de 17 ani, cu minim de experienta, a reusit. A innotat in apele infestate de piranha si caimani, a dormit in copaci, a suferit arsuri de gradul doi. A supravietuit unei caderi dintr-un avion lovit de fulger in mijlocul junglei si, cu gatul rupt, a strabatut o arie imensa, urmand un parau.
Jose Salvador Alvarenga, nebunul care a petrecut 13 luni pe mare
Cele mai multe cazuri, celebre sau nu, sunt de obicei mai vechi. Din anii ’70 sau poate mai devreme. Caci ele sunt cu adevarat motivationale. Dar cursa unui om excentric in 2014 ne face sa ne intrebam: care este limita unui om?
Alvarenga a fost salvat din Oceanul Pacific dupa 13 luni pe mare. Intr-o arie de 8.000 de km. L-au gasit bastinasii insulelor Marshall.
Omul asta e mai rau ca Robinson Crusoe si Pi la un loc. Si-a baut urina, a baut apa de ploaie, ba chiar sangele pasarilor ucise.
De atunci, alti trei mexicani au fost salvati in Pacificul de Sud dupa 9 luni pe mare.
Lasa un raspuns