Sfecla, morcovii, avocado, nautul, păstârnacul sau dovleceii pot părea alegeri surprinzătoare atunci cand ne gandim la deserturi, nu-i așa? Ei bine, aceste legume și leguminoase se pot transforma în preparate dulci uimitoare și gourmet care îți vor încânta papilele gustative. Lasă-ți creativitatea să zburde și gătește unul (sau mai multe) dintre aceste deserturi, în acest weekend!
Tort aromat de cartofi dulci
Iată o modalitate originală de a face o deviere de la clasicul tort de ciocolată! Gustul cartofului dulce se potrivește de minune cu cel al pudrei de cacao în această rețetă de prăjitură. Decorează-l frumos și vei impresiona întreaga familie.
-
- o cană, o cană și un sfert de cartofi dulci, tăiați cubulețe
- 20 de mililitri de lapte
- două treimi de cană de făină albă
- o linguriță de praf de copt
- trei linguri de pudră de cacao
- trei optimi de cană de unt moale
- o jumătate de cană de zahăr
- două ouă bătute
Fierbe cartofii dulci, scurge-i, apoi adaugă laptele și pasează. Preîncălzește cuptorul la 160°C. Într-un bol, combină făina, praful de copt și cacao. Într-un alt castron, bate untul și zahărul, zahărul vanilat, apoi adaugă treptat ouăle și ingredientele uscate. Adaugă piureul de cartofi dulci și amestecă bine. Tapetează o formă cu hârtie de copt și toarnă amestecul în ea. Coace 40 până la 45 de minute. Prăjitura este gătită când trece testul scobitorii. O poți decora cu o glazură de ciocolată și nuci tocate grosier.
Brioșe cu ciocolată și năut
Ei bine da! Poți să te răsfeți cu brioșe delicioase cu năut. O leguminoasă versatilă care de obicei este regăsită în preparate savuroase, precum retete naut mega image, se potrivește de minune în acest desert. Această rețetă ușoară de brioșe nu are nevoie de făină, doar de năut și migdale măcinate, ceea ce o face o gustare proteică, dar nu mai puțin delicioasă! Iată ingredientele necesare:
- o cutie de năut de 540 de mililitri, clătită și scursă
- trei ouă
- 80 de mililitri de sirop de arțar
- o treime de cană de cacao
- 45 de mililitri de ulei de canola
- cinci miligrame de vanilie
- o cană de migdale măcinate
- o linguriță de praf de copt
- o jumătate de cană cu chipsuri de ciocolată cu lapte
Preîncălzește cuptorul la 180°C. În recipientul robotului de bucătărie amestecă năutul cu ouăle, siropul de arțar, cacao, uleiul și vanilia până când amestecul devine omogen și cremos. Amestecă treptat migdalele măcinate și praful de copt. Adaugă fulgii de ciocolată și amestecă ușor aluatul. Pregătește o formă de brioșe cu hârtie de brioșe, distribuie aluatul și coace timp de 20-25 de minute, sau până trec testul scobitorii. Scoate-le din cuptor si lasă-le să se răcească pe un grătar.
Brownies de ciocolată și sfeclă
Cine s-ar gândi să încorporeze sfecla în niște negrese? Cu toate acestea, această legumă de toamnă adaugă o culoare magnifică deserturilor, pe lângă faptul că aduce umiditate aluatului și, prin urmare, face negresele și mai umede și pufoase. Rapid și ușor de preparat, această rețetă de brownie cu sfeclă și ciocolată va deveni rapid preferata ta! Vei avea nevoie de:
- o jumătate de cană de sfeclă fiartă pasată
- o jumătate de cană de zahăr
- două ouă
- o jumătate de linguriță de extract de vanilie
- 125 de mililitri de ulei vegetal
- un pătrat, un pătrat și jumătate de ciocolată neîndulcită
- o cană de făină universală
- trei linguri de cacao neîndulcită
- un vârf de cuțit de sare
- trei sferturi de linguriță de bicarbonat de sodiu
Preîncălzește cuptorul la 180°C. Tapetează o tavă pătrată de 23 de centimetri cu hârtie de pergament. Într-un castron, amestecă sfecla, zahărul, ouăle, vanilia și uleiul. Topește ciocolata și adaug-o în aluatul pregătit. Într-un alt bol, combină făina, sarea, bicarbonatul de sodiu și cacao. Amestecă ingredientele umede cu cele uscate. Toarnă amestecul în formă și dă la cuptor pentru 30 de minute. Lasă negresa să se răcească, apoi o poți servi.
Acum este rândul tău! Gătește și tu aceste deserturi delicioase pentru tine și cei dragi. Toată lumea va fi încântată.
Sursa foto: Shutterstock
Lasa un raspuns