Primarul Sucevei, Ion Lungu, a inspectat joi dimineaţă baza „Diasil Service” pentru a vedea cum s-a pregătit de iarnă. Lungu a precizat miercuri, în cadrul conferinței de presă, că a fost semnat programul de intervenție pe timp de iarnă, iar „Diasil” dispune de mijloacele de intervenţie necesare, printre care 34 de utilaje de deszăpezire,  29 de autospeciale, 2 încărcătoare frontale și 3 motofreze de zăpadă.

„M-am deplasat personal la fața locului să vedem cum este organizată firma care asigură salubritatea stradală pentru intervenția de îngheț și deszăpezire. Putem observa faptul că sunt utilaje suficiente: 34 de dimensiuni mari și 29 mai mici pentru intervenții pe alei. Totodată, firma are un stoc important de sare, 1.440 de tone și 250 de tone de clorură de sodiu”, a precizat primarul Lungu.

Acesta a mai spus că a discutat cu directorul Diasil Service, Anton Curelaru, pentru ca spațiile verzi, respectiv arbuștii și bulbii de lalele să fie protejați împotriva materialului antiderapant care în anii trecuți a distrus respectivele plante.

„Directorul Curelaru mi-a spus că a făcut niște adaptări la mașinile mici care intervin în respectivele spații, pentru ca materialul antiderapant să fie dat cât mai aproape de pământ pentru a proteja astfel plantele. Voi avea o discuție și cu cei de la Domeniul Public pentru a face o strategie comună în așa fel încât să nu pățim cum am pățit în această primăvară în zona Palatului Administrativ”, a mai spus edilul șef al Sucevei.

Totodată, Ion Lungu a mai afirmat că se observă că de la an la an parcul auto al firmei crește și astfel se pot asigura în municipiul Suceava  condiții de circulație mai bune pe timpul iernii.

La rândul său. directorul Diasil Service, Anton Curelaru, a precizat că timp de patru ani de zile firma pe care o conduce a asigurat deszăpezirea orașului.

„De-a lungul timpului ne-am dotat în așa fel încât să facem față pentru asigurarea unei circulații moderne în orașul Suceava. Suntem în urmă în ceea ce privește intervenția în fața locuinței sau a firmei, deoarece acolo cetățeanul ar trebui să se implice mai mult. Ar trebui să fie o conștientizare mai mare din partea cetățenilor și aceștia să se ocupe de zonele din apropierea locului sau a casei. Toate sărărițele au fost modificate pentru ca împrăștierea materialului să fie cât mai aproape de sol. Ne angajăm ca în această iarnă să fie bine”, a declarat directorul Diasil Service, Anton Curelaru.

Acesta a precizat că firma Diasil Service s-a pregătit pentru această iarnă cu sare pentru două luni.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.