Purtătorul de cuvânt al ISU „Suceava”, Alin Găleată, a postat pe Facebook un mesaj emoționant după accidentul de miercuri, 14 noiembrie, în care și-a pierdut viața purtătoarea de cuvânt a Școlii de Jandarmi din Fălticeni, Irina Airinei.
Vă prezentăm integral mesajul postat de purtătorul de cuvânt al ISU „Suceava”, Alin Găleată:
„Ambulanța TIM a intrat, încet, în curtea unității. Puteam vedea, prin parbriz, chipurile împietrite ale colegilor mei…
După ce a parcat, Mișu m-a întâmpinat:
– Am auzit ce se vorbea prin UPU, că e purtătoarea de cuvânt de la școala de jandarmi, și m-am gândit să te sun, să-ți spun… O cunoșteai?
– Da… Chiar foarte bine… am răspuns, încă în stare de șoc. Nu reușeam să-mi revin, dar privirea mi-a căzut pe fața marcată a lui Mișu. Omul acesta a fost în sute de misiuni, a descarcerat și a salvat tot pe-atâtea suflete. A privit moartea în ochi, iar de foarte multe ori a alungat-o, readucând la viață oameni cărora inima li s-a oprit în piept…
– Îmi vine să-mi rup hainele de pe mine, să le arunc și să plec departe… îmi mărturisi.M-am gândit atunci că suntem nimic în fața voii lui Dumnezeu…
– Dacă aș avea unul dintre copii aici, lângă mine, l-aș îmbrățișa și nu i-aș mai da drumul până diseară… a continuat cu glasul gâtuit.
S-a întors și a plecat cu ochii înlăcrimați…Echipajul lor a dus-o pe micuța Irinei la spital, și ascultându-l cum îmi povestea despre starea în care era acel biet suflețel, îmi simțeam inima prinsă în ghiare de fier… Mă sufocam de durere… și gândul mi-a fugit, ca și lui Mișu, spre cei trei copii ai mei…
Acestea sunt momentele care sfâșie în două inima pompierilor. Momente în care, deseori, ne-am dori să fim de piatră…
DUMNEZEU SĂ TE IERTE, IRINA, ȘI SĂ TE ODIHNEASCĂ ÎN PACE!”
Există întotdeauna excepții, dar sunt mult mai puțini cei care nu văd un semafor roșu deasupra benzii de rulare decât cei care nu văd un semn de circulație. În multitudinea de pancarde, reclame, etc semnele de circulație au devenit de mult aproape invizibile. Zebra fie ea și roșie, pe timp nefavorabil devine greu de observat. Nu vorbeam aici de scelerați care merg cu 100km/h în oraș (pentru ăștia e mai greu de găsit o soluție necoercitivă), ci la modul general de șoferii în toate mințile. Așa cum sunt acum trecerile, se poate întâmpla oricui să nu o vadă la timp de aceea și asigurarea înainte de a traversa, e până una alta salvatoare. Dar dintre toate posibilele reglementări ale trecerii de pietoni, cea cu semafor la buton are deocamdată cei mai puțini morți și asta fără să afecteze prea mult fluența traficului, dimpotrivă într-o zonă aglomerată unde mereu vine (sare) câte-un pieton după pieton, această soluție ajută inclusiv la fluidizarea traficului, obligând pietonii să stea un minut-două, să se adune câțiva și să traverseze la verde grupați.