Manifestările dedicate împlinirii a 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu România au continuat marți, 27 noiembrie, cu dezvelirea unei plăci aniversare, în zona fostului Centrofarm, locul unde acum un secol era granița dintre Ducatul Bucovinei și Regatul României.

La eveniment au participat primarul Ion Lungu, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, deputatul PNL Ioan Balan, șefi de instituții, dar și simpli cetățeni, care au dorit să asiste la acel moment încărcat de istorie.
Edilul sucevean Ion Lungu a povestit pe scurt istoria unirii Bucovinei cu țara și le-a mulțumit celor prezenți la eveniment pentru că au venit în număr atât de mare, deși vremea nu a fost deloc prietenoasă.

„Ne aflăm aici, într-un loc istoric, într-un moment istoric, când sărbătorim 100 de ani de la unirea Bucovinei cu România. Dezvelim această placă aniversară exact în locul unde a fost granița dintre Regat și Bucovina. Este bine să cinstim acest eveniment, de la 28 noiembrie, în fiecare an”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, i-a mulțumit lui Ion Lungu pentru parteneriatul avut în organizarea acțiunilor de Centenar.

„Sper că aici, chiar dacă vor dispărea aceste clădiri, să rămână măcar o bornă, pentru istorie, să știe tinerii că aici, cândva, a fost o graniță. Suceava, orașul care este format din vechiul oraș Suceava și Burdujeni, în suta aceasta de ani, a suportat modificări în bine. Și dacă mă uit la ultimii 20-25 de ani, la investițiile făcute în orașul Suceava, cred că trebuie să recunoaștem și să apreciem eforturile celor care au condus municipiul Suceava și avantajele pe care le avem pentru că suntem în Uniunea Europeană. Cine uită repede, le recomand să treacă granița în nord, să ne aducem aminte puțin, să ne aducem aminte cum era înainte de 1989 în România. Noi suntem binecuvântați de Dumnezeu pentru că suntem astăzi în Uniunea Europeană”, a transmis Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.