Pompierii militari ai Punctului de Lucru Dolhasca și ai Detașamentului Fălticeni, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Dolhasca au intervenit marți dimineață, cu trei autospeciale de stingere, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din orașul Dolhasca.
Incendiul a fost anunțat la ora 7:07.
Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, deoarece nu se afla nimeni acasă, incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere, iar la sosirea pompierilor, flăcările se manifestau violent la casa de locuit, cu pericol de propagare la o locuință învecinată și la alte construcții anexe.
Incendiul a fost lichidat la ora 8:45.
Casa a ars pe o suprafață de aproximativ 100 mp. Au mai ars elemente de tâmplărie, aparatură electrocasnică și alte bunuri din interior. S-au degradat pereții portanți, construiți din BCA.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de coșul de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat casa învecinată, un garaj și alte construcții anexe.
Incendiu în localitatea Dolhasca
Incendiu în localitatea Dolhasca 11.12.2018, ora anunțării la 112 – 7:07Incendiu la o casă de locuit, unde au intervenit pompierii militari ai Punctului de Lucru Dolhasca și ai Detașamentului Fălticeni, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Dolhasca, cu 3 autospeciale. Deoarece nu se afla nimeni acasă, incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere. Astfel, la sosirea colegilor noștri, flăcările se manifestau generalizat la casa de locuit și exista pericolul de propagare la o locuință învecinată și la alte construcții anexe.Incendiul a fost lichidat la ora 8:45.Casa a ars pe o suprafață de aproximativ 100 mp. Au mai ars elemente de tâmplărie, aparatură electrocasnică și alte bunuri din interior. S-au degradat pereții portanți, construiți din BCA.Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de coșul de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile.Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar colegii noștri, cu ajutorul pompierilor voluntari, au salvat casa învecinată, un garaj și alte construcții anexe.ATENȚIE!!!Nu este prima oară când atragem atenția, dar trebuie respectate regulile elementare pentru siguranța familiilor și a bunurilor noastre:• Coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor;• Verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum se va efectua de către o persoană specializată;• În podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere.
Publicată de ISU „Bucovina" Suceava pe Marţi, 11 decembrie 2018
Lasa un raspuns