La licitaţia de salubrizare a Sucevei au participat trei competitori, respectiv asocierea firmelor Diasil Service, Florconstruct şi Brantner Cluj, Rosal și Romprest.

Comisia de licitație a declarat câștigătoare asocierea firmelor Diasil Service, Florconstruct şi Brantner Cluj, a căror ofertă a fost de 5,5 milioane de euro, cu un punctaj de 65 de puncte. Conform caietului de sarcini, cel care câștigă licitația trebuie să asigure serviciile de salubrizare stradală, întreţinere spaţii verzi, dar şi cele de deszăpezire şi combatere a poleiului (pe timp de iarnă), pe o perioadă de opt ani. Ion Lungu a precizat că această ofertă a fost cea mai bună.

Alături de asocierea de firme care a câștigat licitația, au concurat firmele Rosal și Romprest. Punctajul obținut de Rosal a fost de 87 de puncte, mai mare cât al firmei câștigătoare, însă aceasta a fost descalificată deoarece avea datorii la bugetul de stat, conform certificatului de atestare fiscală verificat de comisia de licitaţie. Cei de la Romprest au obținut 30 de puncte.

 Contactați telefonic de reporterii SUCEAVAL!VE.ro, cei de la Rosal au declarat, prin directorul Adrian Niculescu,  că vor depune contestație.

„Vom face contestație. Noi am adus certificatul fiscal, care are în spate Ordonanța de Guvern nr. 29/2011, care spune că dacă statul are datorii către firme, acestea pot participa la licitație. Ne vom adresa  Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), pentru a soluționa această dispută, dacă nu ne va fi luată în seamă vom acționa în judecată Primăria”, a declarat directorul filialei Rosal Suceava, Adrian Niculescu.

Rosal are o datorie către stat de aproximativ 30 de miliarde și trebuie să primească 40 de miliarde de la Primărie, a precizat Niculescu.

Contractul câștigat de asocierea celor două firme sucevene Diasil Service și Florconstruct, alături de cea clujeană, Brantner, are o valoare de 24.870 de mii de lei .

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.