În perioada 6 – 7 iunie 2019, în municipiul Suceava, a avut loc întâlnirea Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România, la care au luat parte peste 20 de primari din țară.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a precizat că întâlnirile AMR sunt foarte utile întrucât, în cadrul lor, se pot face schimburi de experiență între primarii din România.

„Le-am prezentat primarilor mai multe proiecte din municipiul Suceava care fac ca orașul să fie unul smart. Sper ca experiența pe care o câștigăm unii de la alții să ducă la progres în orașele noastre, adică la ceea ce ne dorim cu toții, orașe inteligente, orașe europene”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Pe de altă parte, președintele Asociației Municipiilor din România, Robert Negoiță, prezent la Suceava, l-a felicitat pe Ion Lungu pentru modul în care face administrație, dar și pentru că municipiul reședință de județ este unul frumos.

„Noi, ca Asociație a Municipiilor, dorim să împărtășim din activitatea noastră și din proiectele reușite astfel încât să poată fi implementate în cât mai multe municipii. Sunt încântat să fiu aici. Suceava e un oraș frumos, îngrijit și cu multe proiecte implementate”, a declaratt președintele AMR, Robert Negoiță. 

La Suceava a venit și primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, care a spus că principalul motiv pentru care au loc aceste întâlniri ale AMR este de a găsi noi modalități pentru a-i putea ajuta și reprezenta pe cetățenii care i-au pus în aceste funcții, de edili.

„Dezbrăcați de haina politică și de alte adversități putem să strângem rândurile, într-o manieră pozitivă, pentru a putea merge să cerem, pentru cetățenii pe care îi reprezentăm, drepturile pe care ei le au, conform Constituției și statutul de cetățean al acestei țări”, a declarat primarul municipiului Iași, Mihai Chirica.

Asociaţia Municipiilor din România (AMR)înfiinţată în anul 1990, este persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial, neguvernamentală şi apolitică, constituită în vederea promovării şi protejării intereselor comune ale autorităţilor administraţiei publice locale, pentru soluţionarea şi gestionarea nevoilor publice în numele şi pentru interesul colectivităţilor locale.

AMR reprezintă interesele membrilor pe plan intern şi internațional, stimulează şi sprijină iniţiativele şi acţiunile municipiilor, oferă consultanță și susţine eforturile acestora în demersul general de aliniere la standardele europene.

În prezent, AMR include toate cele 103 municipii din România, precum şi cele 6 sectoare ale Municipiului Bucureşti, în total 109 membri, aproximativ 10,5 milioane de locuitori.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.