Aproape 80% dintre bugetari au primit deja voucherele de vacanță pe 2019 până la data de 1 iunie, ceilalți urmând să le primească pe parcursul acestei luni. Tichetele sunt valabile un an, astfel că ele pot fi folosite imediat ce au fost primite.

Fiecare angajat la stat va primi 29 de tichete nominale, fiecare în valoare de 50 de lei, însumând 1.450 de lei.

Acordarea voucherelor se va realiza proporțional cu perioada de exercitare a duratei contractului de muncă. Astfel, dacă o persoană a lucrat numai o lună dintr-un an va primi două vouchere.

Care sunt bugetarii care NU au dreptul la vouchere de vacanță

Există și restricții la acordarea tichetelor de vacanță. Astfel, cei care se află în următoarele situații nu vor beneficia de vouchere:

– angajații care se află în concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la doi ani sau în vârstă de până șa 3 ani în cazul copilului cu handicap.

-angajații care se află în concediu fără plată.

– salariații care au activitatea suspendată în alte condiții prevăzute de lege.

Sistemul voucherelor de vacanță, criticat de oamenii din industria turismului

Dragoş Anastasiu, vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism şi membru în grupul de lucru pe turism din CDR, vede o problemă în faptul că majoritatea beneficiarilor tichetelor de vacanță le folosesc în sezonul festival.

„Toată lumea se îmbulzeşte pe litoral vara şi în weekend şi atunci cresc preţurile, că aşa este legea cererii şi a ofertei. Un alt efect colateral este inhibarea incoming-ului, pentru că hotelierii pe două luni au venituri crescute cu mai mulţi turişti cu preţuri mai bune şi atunci nu mai vor să se complice cu străinii”, a spus Anastasiu.

El a arătat că turiştii străini au nevoie de un lanţ de chartere din aprilie până în octombrie, iar ei în iulie şi august nu mai găsesc locuri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.