Anii copilăriei, plini de frumusețe și inocență sunt acum departe. Dar copilul din tine e încă acolo și este neschimbat. Iar amintirile tale dragi îți dăinuie încă în suflet și în gând. Când ajungi în locuri pline de trăiri, nostalgia ți se alătură, iar în fața ochilor se derulează cadre, ca într-un film. Retrăiești anii de altădată. Bucuria primei biciclete, primul an de școală, prima dragoste, vacanțele de vară petrecute în satul natal sau al bunicilor, iazul în care te scăldai și nu aveai nevoie de frappe-uri sau cocktail-uri ca să ai zâmbetul până la urechi.
Satele României, părăsite și nepopulate ar putea deveni adevărate bijuterii
Din păcate satele din România ajung să fie uitate, părăsite și pline de case în care nu mai locuiesc decât păianjenii sau păsarile. După ce bunicii sau străbunicii părăsesc această lume casa lor rămâne pustie. Fiecare locuință are o poveste, iar când aceste povești se pierd este trist. Pentru că se pierd legături, se pierde istoria, tradiția și pământul pe care ai făcut primii pași.
Grădina prin care alegai desculț e plină de buruieni, iar prispa casei, altădată umbrită și cu multe flori stă tristă sub razele dimineții. Asteaptă, parcă să vină cineva și să se așeze în prag.
Dacă ai o astfel de casă la țară, moștenire de la bunici sau străbunici, alege să îi dai viață. Recondiționeaz-o și fă din ea o casă de vacanță de vis
Iată 4 motive pentru care ar trebui să investești într-o casă veche, din satul natal
Arhitectura locuințelor tradiționale românești este deosebită.
Sursa foto: pinterest.com
Iar dacă reușești să faci o recondiționare ca la carte vei avea o casă de vacanță minunată. Lucrează cu meșteri din sat și intră pe Nicometaltub pentru a utiliza materiale de calitate. Încearcă să scoți în evidență detaliile deosebite ale locuinței. Poate are o poartă cu motive tradiționale , o prispă sculptată sau un beci unde poți ține păstra o întreagă colecție de vinuri. Nu arunca lemnul vechi. Îl poți folosi în diverse moduri, iar cei care se pricep la recondiționări îți vor da sfaturile potrivite.
Vei cheltui mai puțini bani. E binecunoscut faptul că în sate gospodăriile se vând mult mai ieftin decât vilele și apartamentele din marile orașe. Dacă nu ai o casă rămasă de la bunici, poți cumpăra o astfel de locuință. Iar dacă vei lucra la reabilitarea acesteia cu oamenii din comună, cu siguranță mâna de lucru va fi mult mai ieftină. În plus s-ar putea să ai surprize plăcute. Unii vecini îți vor sări în ajutor fără să pretindă ceva în schimb. Doar pentru că te cunosc de când erai “de-o șchioapă.“ Cu toate acestea nu te gândi ca investiția va fi mică. Cu cât vei dori să păstrezi mai mult din autenticitatea casei tradiționale cu atât vei plăti mai mult.
Vei evada din cotidian într-un loc cunoscut de care te leagă amintiri frumoase. Îți poți face o grădină, de care să te ocupi vara, când vii să te relaxezi. Poți să îți pui un hamac și să amenajezi curtea astfel încât să te simți ca la pensiune. Prietenii tăi, cu siguranță vor fi încântați să descopere unde ți-ai petrecut copilăria.
Mâncarea bună pe care o vei aduce de la țară nu va avea termen de comparație. Dacă vei reamenaja casa și va arăta frumos, o să mergi acolo din ce în ce mai des. Poate chiar săptămânal. Astfel poți să aduci provizii de ouă, brânză , carne de pui, iepure, lapte. Pentru că vecinii, cu siguranță au de vânzare. Le iei din sursă sigură și la un preț bun!
Așadar, dacă ai în gând să îți faci o casă de vacanță, nu mai căuta destinații. Mergi în satul tradițional românesc și “adoptă” ο casă.
Lasa un raspuns