Jocuri precum şotronul, elasticul sau ”Țară, ţară vrem ostaşi” sunt din ce în ce mai străine pentru copiii din ziua de astăzi.

Deşi unii află despre ele de la părinţi sau bunici, nu au cu cine să le joace pentru că cei mai mulţi prieteni îşi petrec timpul pe computer sau pe telefon.

O demonstrează un studiu recent, care arată că unul din şapte copii de cinci ani petrece cele puţin trei ore pe zi utilizând aceste dispozitive.

În ziua de azi, 15% dintre copiii din România folosesc simultan telefonul, tableta sau computerul, arata datele Bitdefender. Nu e de mirare aşadar că o mică parte din ei se mai joacă afară, aşa cum o făceau pe timpuri părinţii lor. Iar din ce în ce mai puţini cunosc, de exemplu, regulile unui joc simplu cum este şotronul.

La mică distanţă de Bucureşti exista însă o tabără de vară în care se joacă peste 400 de jocuri ale copilăriei.

Organizatorii taberei au încercat să deseneze câte un şotron în fiecare scoală. Din păcate, susţin ei, demersul este unul dificil.

În prezent, unul din şapte copii are în acelaşi timp şi telefon şi calculator chiar de la vârsta de 5 ani, când petrece în medie, cam trei ore pe zi utilizând aceste dispozitive. În adolescenţă, timpul de utilizare creşte până la 5 ore şi tot atunci, băieţii încep să folosească telefonul şi calculatorul mai mult decât fetele.

Ca să modifice aceasta statistică, un ONG plănuieşte să organizeze anul viitor, în Bucureşti, primul campionat de sărit şotronul.

Sursa: Pro Tv

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.