În luna septembrie Serviciul de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică Judeţene Suceava a făcut recomandări şi a aplicat pentru neconformitățile constatate 26 sancţiuni contravenţionale, respectiv 19 amenzi, în valoare totală de 49.600 lei şi 7 avertismente.
Controalele efectuate în obiectivele din categoria nonaliment au cuprins un număr de 2 controale în obiectivele din categoria alimentare cu apă, 5 controale în unităţi de cazare hotelieră, 15 în pensiuni turistice, 5 în zone de locuit, 10 în unităţi comerciale, 24 în unităţi de desfacere produse cosmetice, 4 în cabinete de înfrumuseţare, 254 la utilizatorii profesionali de produse biocide, respectiv unităţi sanitare, unităţi de turism, cabinete de înfrumuseţare, 383 controale în unități de învăţământ preșcolari, 367 în unități de învăţământ primar și gimnazial, 40 în unități de învăţământ liceal, 1 în unitate de învăţământ postliceal, 1 în unitate de învăţământ special, 7 în ateliere școlare, 1 control într-o unitate de cazare a unei unități de învățământ, 10 controale în blocuri alimentare proprii unităților de învăţământ, 3 controale în unități care prestează activități de catering în școli, 43 în cabinete medicale de medicină de familie, 3 în cabinete medicale ambulatorii de specialitate, 11 în cabinete de medicină dentară, 1 într-o unitate de imagistică medicală, 1 într-un laborator de analize medicale, 2 controale în unități sanitare cu paturi, 59 de controale vizând activitatea de colectare, depozitare și neutralizare a deșeurilor periculoase, 2 controale la bazine de înot și 2 controale la piscine.
La obiectivele din categoria aliment, inspectorii Direcției de Sănătate Publică au efectuat: 5 controale la producători şi ambalatori, 103 la retaileri, 60 în unităţi din sectorul seviciilor alimentare, 5 la producătorii primari de produse alimentare care vând direct consumatorului final.
Enumerăm o parte dintre neconformităţile constatate: neasigurarea în unităţile de alimentaţie publică a circuitelor funcţionale impuse de normele de igienă în vigoare, lipsa din dotarea unităţii a produselor biocide, îndepărtarea deşeurilor zootehnice pe alte locuri decît cele prevăzute de legislaţia în vigoare, neconformităţi în amenajarea adăposturilor pentru animalele şi păsările crescute în gospodăria proprie, neefectuarea operaţiunilor de dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare, neasigurarea controlului şi înregistrării temperaturii de funcţionare a spaţiilor frigorifice, neefectuarea lucrărilor periodice de reparaţii şi de igienizare a unităţii, lipsa documentelor de reglementare sanitară, neetichetarea produselor alimentare în conformitate cu prevederile legale în vigoare, neasigurarea de către angajator a controlului medical periodic al lucrătorilor, lipsa cursurilor de însuşire a noţiunilor fundamentale de igienă.
Lasa un raspuns