Dacă eşti angajat, un calculator online pentru calculul salariului te ajută să te informezi corect cu privire la sumele de bani virate pentru contribuţii şi pentru impozite lunar şi câţi bani vei câştiga efectiv la un anumit nivel al salariului/venitului brut. Mai mult, vei avea acces la baza de calcul pentru fiecare contribuţie şi nivelul taxelor plătite către stat lunar, conform legislaţiei actualizate. În plus, poţi compara câştigurile actuale cu altă formula de colaborare cu angajatorul actual, cum ar fi PFA, drepturi de autor, etc.
Dacă eşti angajator, este important să foloseşti un calculator de salariu pentru că vei fi la curent cu costurile lunare cu fiecare salariat în parte, detalierea modului de calcul al salariului net sau al salariului brut în funcţie de salariul net. De asemenea, poţi analiza şi compară costurile cu un anumit angajat sau colaborator în situaţia în care vei opta pentru o altă formula de angajare/colaborare.
Astfel, un calculator de salariu este instrumentul ce vine să sprijine informațional atât angajații cât și angajatorii în căutarea informațiilor sau clarificărilor modului de calcul de la salariul brut la salariul net.
Salariul brut reprezintă suma tuturor cheltuielilor achitate de angajator pentru un angajat, în cuantumul contribuțiilor precum asigurări sociale (CAS), asigurări sociale de sănătate (CASS) și impozit pe venit, incluzând valoarea corespunzătoare salariului net.
Salariul net reprezintă diferența dintre valoarea salariului brut și contribuțiile achitate la stat de către angajator. Deseori, în informații oficiale despre salarii ori în comunicarea cu angajatorul ori viitorul angajator, se va menționa contravaloarea salariului brut, care în majoritatea cazurilor reprezintă peste 40% taxe virate către stat, diferența fiind salariul net, ceea ce revine ca sumă finală angajatului.
Un astfel de calculator online, atât de necesar și angajaților și angajatorilor, puteți găsi AICI!
Calculatorul de site-ul calculatorvenituri.ro permite calcule complexe, de la salariul brut la salariul net, precum şi de la salariul net la cel brut. Totodată, puteţi calcula şi impozitul pe venit şi contribuţiile pe care le aveţi de plătit pentru un anumit câştig lunar. Mai mult, se pot analiza oricând diferenţele de taxare a tipurilor de remuneraţii, calculul salariului net pentru contractele full time şi part time, indemnizaţiile de şomaj tehnic acordate pe perioada COVID-19, indemnizaţiile pentru supravegherea copiilor, prin efectuarea unor simulări de calcul al salariului/venitului de la net la brut sau de la brut la net în funcţie de acordurile încheiate cu salariaţii/colaboratorii. În continuare, cu ajutorul convertorului de salarii, puteţi construi diverse scenarii în vederea optimizării costurilor cu angajaţii/colaboratorii.
De asemenea, pe site-ul calculatorvenituri.ro și de consultanță legislativă, consultanță fiscală și poți folosi calculatoare pentru șomajul tehnic, pentru drepturi de autor, pentru PFA, pentru indemnizația de creștere a copilului, etc.
Lasa un raspuns