Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a informat că a fost făcut încă un pas important pentru construcția noilor spitale de copii și de boli infecțioase din municipiul Suceava. Potrivit șefului administrației județene, nu mai puțin de cinci oferte au fost depuse la Compania Națională de Investiții pentru realizarea studiilor de fezabilitate pentru obiectul de investiții „extinderea capacității serviciilor medicale a Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava prin construirea și dotarea a două clădiri monobloc cu profil pediatric și de boli infecțioase”.

„Acest lucru reprezintă confirmarea faptului că strategia și gândirea noastră cu privire la dezvoltarea Spitalului sunt realiste. Așa cum se poate vedea, suntem consecvenți în promovarea și susținerea investițiilor la Spitalul Județean de Urgență «Sfântul Ioan cel Nou» din Suceava. Iar în momentul de față s-a făcut deja un pas important în vederea realizării spitalului de pediatrie și a celui de boli infecțioase. În toamna acestui an vor fi finalizate și alte investiții importante la spitalul județean, respectiv heliportul, blocul ANL pentru cadrele medicale și Centrul de Radioterapie”, a declarat președintele Flutur.

Potrivit acestuia, Consiliul Județean Suceava are în vedere și alte investiții la Spitalul Județean, printre acestea numărându-se extinderea Secției Oncologie și construcția unui pasaj subteran pentru a face legătura între Spitalul Nou și cel Vechi. 

Ofertele au fost depuse de PRODESIGN ENGINEERING & CONSTRUCTION București și CONCRETE & DESIGN SOLUTIONS SRL; EXPERT PROJECT TEAM și VISPA SECURITY; POPP & ASOCIATII, Square Bau și CUBICON INVEST, MOLDPROIECT-ASD, ECOMARY, NORTH BEST SRL, TDD CONCEPT STUDIO SRL NEROLI GENERAL SOLUTIONS, NETCOM ACTIV și IMPACT SĂNĂTATE SRL, iar a cincea ofertă a fost depusă de asocierea POPAESCU & CO, MTA STRUCTURAL ENGINEERS și ELECTROPROIECT.

Valoarea totală pentru realizarea studiilor de fezabilitate este de aproape 1,93 milioane de lei fără TVA. Potrivit anunțului CNI, criteriul de atribuire nu va fi prețul cel mai mic, ci cel mai bun raport între calitate și preț, partea financiară având o componentă de doar 42%, la care se adaugă organizarea și metodologia – 34% și experiența profesională – 24%.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.