Naționala olimpică de fotbal a României participă la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Tricolorii antrenați de Mirel Rădoi fac parte din grupa B, alături de reprezentativele similare ale Noii Zeelande, Coreei de Sud și Hondurasului.
România debutează în competiție pe 22 iulie (ora 14:00), contra naționalei statului Honduras. Pe 25 iulie (ora 17:30), tricolorii dau piept cu Noua Zeelandă, urmând ca ultimul meci din faza grupelor să fie jucat pe 28 iulie (ora 17:30), în compania Coreei de Sud. Veți putea găsi pronosticuri la fiecare meci pe site-ul PonturiAzi.ro.
Sferturile de finală sunt programate pe 31 iulie, semifinalele pe 3 august, iar finala mare pe 7 august.
Lotul României pentru Tokyo
PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța), Mihai Popa (Astra), Ștefan Târnovanu (FCSB);
FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Villarreal/Spania), Ricardo Grigore (Dinamo București), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Virgil Ghiță (Farul Constanța), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Radu Boboc (Farul Constanța), Florin Ștefan;
MIJLOCAȘI: Andrei Ciobanu (Farul Constanța), Marius Marin (Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Ronaldo Deaconu (Gaz Metan Mediaș), Alexandru Dobre (Dijon/Franța), Valentin Gheorghe (Astra), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Tudor Băluță (Brighton/Anglia), Eduard Florescu (FC Botoşani), Antonio Sefer (Rapid).
ATACANȚI: George Ganea (Farul Constanța), Andrei Sîntean (Hermannstadt).
*Ronaldo Deaconu a fost convocat în locul lui Dragoș Nedelcu, mijlocașul plecând în Germania pentru a semna contractul cu Fortuna Dusseldorf.
**Denis Ciobotariu (CFR Cluj) și George Pușcaș (Reading) au părăsit cantonamentul, după ce echipele lor au decis să nu le mai permită participarea la Jocurile Olimpice.
Două remize cu Arabia Saudită
Înaintea plecării la Tokyo, echipa antrenată de Mirel Rădoi a jucat două partide de verificare contra naționalei olimpice a Arabiei Saudite, care este calificată și ea la această ediție a Jocurilor Olimpice.
În prima partidă a fost 1-1. Pentru ”tricolori” a marcat George Ganea, în minutul 17, iar oaspeții au egalat în minutul 33. România a început în formula: Aioani – Paşcanu, Ghiţă, R. Grigore – M. Marin – Raţiu, Ciobanu, Florescu, Ştefan – Dobre, Ganea. Au mai evoluat Chindriş, Sîntean şi Vali Gheorghe, din minutul 54, Sefer, Dulca şi Ion Gheorghe, din minutul 61.
În cel de-al doilea meci a fost 0-0. Rădoi a început meciul într-o formulă apropiată de cea pe care, probabil, o va folosit în prima confruntare de la Tokyo: Popa – Rațiu, Pașcanu, Ghiță, Fl. Ștefan – M. Marin, Dulca – Sefer, Ciobanu, V. Gheorghe – Sîntean. Pe parcurs au mai fost utilizați Ganea, I. Gheorghe, Chindriș, Dobre, Deaconu, T. Băluță, R. Grigore și Florescu. Întâlnirea nu a putut fi urmărită de microbiști, care au beneficiat totuși de o cronică făcută de angajații FRF:
„În prima repriză, România a avut mai multe ocazii decât adversarii. Întâi, Sîntean a reluat moale din 11 metri după o recuperare excelentă a lui Rațiu și o depășire frumoasă a unui jucător saudit (8). Apoi, Vali Gheorghe nu a reușit să reia din apropiere centrarea ideală a lui Sîntean (10).
După startul bun de partidă al tokyotricolorilor, oaspeții au contrabalansat printr-o reluare cu capul puternică, dar pe lângă poartă (23) și un șut slab, pe jos și pe centrul porții, respins de Marin (29).
Primele 45 de minute s-au încheiat cu un voleu din careu al lui Rațiu, după o preluare excelentă pe piept, respins însă în corner de fundași (40).
În repriza secundă numărul ocaziilor de poartă a scăzut, jocul a devenit însă mai încrâncenat și uneori chiar pe contre (…)”.
Lasa un raspuns