În cazul în care îți dorești să ai parte vara aceasta de o vacanță în afara României, trebuie să știi că numeroase țări și-au redeschis granițele pentru a-i primi pe turiști. Fie că alegi o locație exotică sau îți dorești să te plimbi pe străduțele unui oraș din Europa, ai numeroase variante dintre care poți alege. Trebuie doar să faci înainte puțină muncă de cercetare!
Pentru a putea avea o vacanță în străinătate cu adevărat relaxantă, fără să fii nevoit să îți pui problema apariției unor diverse surprize neplăcute și pentru a fi în siguranță pe întreaga durată a concediului, este recomandat să închei o asigurare medicala pentru calatoria in strainatate, indiferent dacă plănuiești să vizitezi Spania, Italia, Turcia sau, de ce nu, poate chiar Canada. De la asigurarea bagajelor, până la cea pentru sporturile de agrement, îți recomandăm să cunoști îndeaproape fiecare aspect al contractului de asigurare pentru care optezi.
Iată ce îți poate oferi o asigurare de călătorie și ce trebuie să ai în vedere atunci când o alegi!
Vei găsi numeroase oferte de asigurări pentru călătorie, fiecare având diverse condiții și acoperind mai multe sau mai puține riscuri posibile. Spre exemplu, Gothaer oferă asigurările GoTRAVEL și ExtraTRAVEL, fiecare persoană alegând-o pe cea care îi este mai potrivită.
Ambele acoperă riscurile medicale „de bază”, printre care se numără:
- îmbolnăvirile neașteptate;
- accidentele;
- asistența medicală urgentă;
- tratamentul stomatologic urgent;
- vătămarea determinată de actele de terorism, revolte, tulburări civile sau greve;
- vizitele medicale succesive
În plus, asigurarea acoperă și asistența medicală necesară în cazul unei posibile infectări cu noul Coronavirus. Poți beneficia de o astfel de poliță de asigurare indiferent de durata călătoriei tale. După asigurarea acestor riscuri, poți opta pentru acoperirea unor riscuri suplimentare, precum:
- asigurarea bagajelor în cazul întârzierilor mai lungi de 6 ore, pierderii sau chiar furtului;
- asigurarea sporturilor de agrement (grad mediu de risc, cum sunt tenisul sau voleiul);
- asigurarea bunurilor de la domiciliu în timpul în care vei fi plecat (acoperă atât daunele produse de scurgeri accidentale de apă, explozii, incendii cât și cele rezultate în urma unui posibil furt);
- asigurarea pierderilor financiare datorate anulării călătoriei (cu condiția ca pachetul de servicii turistice să fi fost achitat, parțial sau integral).
Atunci când alegi polița de asigurare, trebuie să citești cu atenție atât situațiile de risc acoperite, cât și alte detalii, cum ar fi obligațiile pe care le ai și data de începere și încheiere a acoperirii. Printre obligațiile tale se numără:
- furnizarea completă de informații despre obiectul asigurării;
- verificarea ofertei înainte ca aceasta să fie acceptată pentru a fi sigur că este potrivită nevoilor tale, iar după ce polița a fost emisă, trebuie să recitești datele pentru a verifica dacă ele sunt corecte;
- respectarea măsurilor preventive obligatorii și a posibilelor indicații din zona unde călătorești.
Dacă îți prelungești durata călătoriei, poți prelungi, de asemenea, perioada de valabilitate a asigurării. Este necesar, însă, să faci acest lucru cu cel puțin cinci zile înaintea expirării poliței de asigurare. În cazul în care nu respecți termenul polița nu poate fi prelungită.
Așadar, pentru o vacanță lipsită de griji, în special în contextul actual, recomandarea specialiștilor de pretutindeni este să închei o poliță de asigurare care să acopere măcar urgențele medicale, iar dacă îți dorești „să fii acoperit” din toate punctele de vedere, asigură-ți atât bagajele, cât și bunurile de la domiciliu. Nu uita însă, să verifici constant lista zonelor afectate de noul virus înainte să iei hotărârea să pleci în vacanță.
Sursa foto: Pexels.com
Lasa un raspuns