1.500 de suceveni pasionaţi de ştiinţă au participat vineri, 27 septembrie, la Noaptea Cercetătorilor. Pe esplanada din faţa Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava pasionaţii de știință au asistat la experimente și prezentări inovative ce au stat la baza marilor descoperiri.
Organizatorii au împărțit evenimentul în patru secțiuni principale: „Knowledge”, „HandsOn”, „Agora” și „Fun”. Curioșii au participat la vizionarea unor filme științifice pe un ecran uriaş, au dezbătut probleme de mare noutate în domeniul tehnologic și au putut descoperi temele de cercetare ale unei echipe de elevi de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava. Standurile studenților Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor au fost luate cu asalt, iar elevii au încercat fiecare invenție. Victor Șutac, președintele Signus, a precizat că interesul participanților a fost mult mai mare, raportat la ce s-a întâmplat anul trecut.
Ultimul punct de pe ordinea de zi a vizitei de lucru a fost Observatorul Astronomic, unde elevii au putut admira stelele prin instrumentele aflate în dotare şi au aflat mai multe informaţii despre Univers.
„Noaptea Cercetătorilor” are ca scop să arate publicului larg că cercetătorii sunt oameni obişnuiţi, dar cu o meserie neobişnuită. „Noaptea Cercetătorilor” este un proiect al Uniunii Europene ce se desfăşoară în ultima vineri din luna septembrie, în fiecare an, în cinci oraşe din Romania.
Lasa un raspuns