Editorii secțiunii de turism a site-ului Bloomberg, agenție americană de presă fondată acum mai bine de patru decenii, a reunit 25 de locații din întreaga lume pe lista de recomandări pentru 2002. În top apare și România, fiind enumerate mănăstirile din Bucovina, satele de la Dunăre și cele săsești, din Transilvania, Brașovul și Bucureștiul, cu o remarcă în plus pentru vinul select și bucatele alese, „redescoperite după 40 de ani de guvernare comunistă”.
În această ediție Bloomberg a ghidului celor mai frumoase locuri de vizitat sunt recomandate insula portugheză Madeira, croaziere în Galapagos și incursiuni în pampasul argentinian sau în distileriile galeze.
Pentru a ajuta cititorii, sunt prezentate regulile anti-Covid valabile în acest moment în locurile nominalizate și un grafic actual cu numărul de infecții și date comparative cu cele de anul trecut, toate în timp real.
Fără să aibă pretenția de a impune vreun clasament, destinațiile de neratat din România sunt plasate pe poziția a patra, după: Insula Madeira (Portugalia); Melbourne (Australia); Costalnegre (Mexic).
„România, care are o suprafață asemănătoare cu statul Utah, este una dintre țările cu cea mai mare diversitate, o variantă mai ieftină pentru cei obișnuiți să viziteze coastele Croației sau ale Muntenegrului”, notează Bloomberg.
„În nord, în Bucovina, se află mănăstirile pictate, în sud sunt satele de pe Dunăre, unde există producători de vinuri fine și bucătari care prepară bucate alese. E o moștenire bogată, care a fost aproape pierdută după 40 de ani de regim comunist. Bloomberg: Editorii menționează și Bucureștiul plin de viață, „cu bulevarde care redobândesc încet măreția de odinioară și hoteluri de cinci stele, unul fiind deschis anul trecut într-o clădire a fostului palat al Băncii Marmorosch-Blank”, au scris cei de la Bloomberg.
Editorii menționează și Bucureștiul plin de viață, „cu bulevarde care redobândesc încet măreția de odinioară și hoteluri de cinci stele, unul fiind deschis anul trecut într-o clădire a fostului palat al Băncii Marmorosch-Blank”.
Cazări care pot satisface toate cerințele sunt recomandate și în Transilvania, la Criș, în județul Mureș sau în Brașov: „Sunt puncte de plecare elegante pentru excursii de o zi, care pot include culegerea de trufe sau urmărirea urșilor în sanctuare”.
Nu sunt omise de pe lista atracțiilor România liniștita Deltă a Dunării sau legenda contelul Dracula și a vampirilor însetați de sânge, relatează libertatea.ro.
Lasa un raspuns