Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Suceava anunță publicarea HG nr. 148/03.02.2022, privind aprobarea Programului de susţinere a producției de legume în spații protejate pentru anul 2022 și HG 147/03.02.2022 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi”, precum și pentru stabilirea unor măsuri de verificare și control al acesteia în anul 2022, după cum urmează:
- HG 148/03.02.2022 pentru aprobarea Programului de susținere a producției de legume în spații protejate pentru anul 2022
Schema de ajutor de minimis se aplică pentru susținerea producției de legume în spații protejate, după cum urmează:
- a) tomate – Solanum lycopersicum L – cultivate în Ciclul I sau Ciclul II de producție;
- b) ardei gras și/sau lung-kapia – Capsicum annuum L – cultivați în Ciclul II de producție;
- c) castraveți – Cucumis sativus L – cultivați în Ciclul II de producție;
- d) fasole păstăi – Phaseolus vulgaris L – cultivată în Ciclul II de producție;
- e) salata – Lactuca sativa L – cultivată în Ciclul II de producție;
- f) spanac – Spinacea oleracea L – cultivată în Ciclul II de producție;
- g) ceapă verde – Allium cepa L – cultivată în Ciclul II de producție.
Beneficiarii:
- a) producători agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător;
- b) producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale;
- c) producători agricoli persoane juridice.
Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis prevăzute de prezenta hotărâre sunt în sumă 225.000 mii lei lei, reprezentând echivalentul a 45 mil. euro şi se asigură din bugetul aprobat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2022.
Sprijinul financiar se acordă beneficiarilor care îndeplinesc condițiile prevăzute în prezenta hotărâre pentru maximum 2 culturi, respectiv o singură cultură în ciclul I de producție/1000 mp și/sau o singură cultură în ciclul II de producție/1000 mp, în anul 2022.
Valoarea maximă în euro a sprijinului financiar de ajutor de minimis/beneficiar poate fi de 4000 euro respectiv :
- a) 3000 euro/cultură în Ciclul I/1000 mp/beneficiar;
- b) 1000 euro/cultură în Ciclul II/1000 mp/beneficiar.
Beneficiarii pot depune cererile pentru a solicita ajutorul de minimis la sediul DAJ Suceava până cel târziu la data de 1 martie 2022, inclusiv pentru ciclul I de producție, respectiv în perioada 25 iulie – 31 august 2022 inclusiv pentru al doilea ciclu de producție.
- HG 147/03.02.2022 pentru aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi”, precum și pentru stabilirea unor măsuri de verificare și control al acesteia, în anul 2022
Schema de ajutor de minimis se aplică pentru susținerea producției de usturoi – Allium sativum.
Beneficiarii:
- producători agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător;
- producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale;
- producătorilor agricoli persoane juridice.
Valorificarea producției de minimum 3 kg usturoi/10 mp, se face în perioada 1 iunie – 21 noiembrie inclusiv, a anului de cerere.
Valoarea maximă în euro a sprijinului financiar de ajutor de minimis care se acordă beneficiarilor este de 3000 euro/ha.
Cererea de înscriere în program însoțită de documentele necesare se poate depune la sediul DAJ Suceava până cel târziu la data de 16 mai inclusiv, a anului de cerere.
Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis prevăzute de prezenta hotărâre sunt în sumă 22.263,750 mii lei, reprezentând echivalentul a maximum 4.500 mii euro și se asigură din bugetul aprobat Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2022.
Documentele pot fi transmise prin mijloace electronice. Acestea trebuie să fie semnate și datate, iar copiile trebuie să fie certificate ,,conform cu originalul” de către solicitant.
Detalii suplimentare pe site-urile http://dajsuceava.ro/, https://www.madr.ro/, la telefon 0230511039 sau pe mail dadr.sv@madr.ro.
Lasa un raspuns