În baza Ordonanţei de Urgenţă adoptată de Guvernul României referitor la acordarea de sprijin şi asistenta umanitară cetăţenilor proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, spitalul judeţean Suceava va întreprinde toate măsurile necesare posibile, pentru a furniza asitență medicală necesară cetăţenilor veniţi din zona de conflict.
În cursul zilei de marți, 1 martie, a fost efectuată o şedinţă de chimioterapie unei paciente cu cetăţenie ucrainiană cu neoplasm mamar, pacienta fiind introdusă în Programul Naţional de Oncologie. Miercuri, 2 martie, urmează să se prezinte alţi doi pacienţi cu afecţiuni oncologice, pentru şedinţe de chimioterapie şi introducerea în program. Pacienţii trebuie să obţină un număr de identificare de la Centrul de Imigrări şi pe cât posibil să aibă documente medicale traduse în limba engleză sau română, cu acestea urmând să se prezinte în ambulatoriul de Oncologie din cadrul spitalului judeţean, urmând că înregistrarea în Programul Naţional să fie făcută de medicii secţiei.
„Asigurăm cetăţenii veniţi din zona de conflict că vor beneficia de toate îngrijirile medicale de care vor avea nevoie în cadrul Unităţii de Primire a Urgentelor precum şi în cadrul tuturor secţiilor spitalului, din partea tuturor specialităţilor medicale sau chirurgicale, care se pot asigura la nivelul spitalului judeţean „ Sf. Ioan cel Nou” Suceava şi la nevoie, dirijarea cazurilor grave care ne depăşesc competentele sau dotările spre alte centre, conform legislaţiei în vigoare”, a transmis purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, medicul Dan Teodorovici.
Lasa un raspuns