Optimizarea fiscală este necesară, însă o eventuală introducere a sistemului de impozitare progresivă va genera nemulțumire și va crește și mai mult evaziunea fiscală, a declarat eurodeputatul PNL Cristian Bușoi.

„În primul și în primul rând, optimizarea fiscală este necesară. Mai mult decât atât, o mai bună colectare a taxelor și impozitelor, digitalizarea ANAF, reducerea evaziunii fiscale, mediul de afaceri care să fie stimulat să își plătească taxele și impozitele corect, inclusiv investitorii străini, iarăși, sunt lucruri pe care le fac toate țările Uniunii Europene și trebuie să le facă mai mult și România, pentru că avem o rată încă de colectare scăzută nu doar din cauza fiscalității scăzute, ci și din cauza neconformității fiscale, neconformării la a-și plăti taxele și impozitele”, a explicat liberalul vineri seara la postul B1 TV.

El avertizează că va veni o criză în toată lumea. „Să nu uităm că, totuși, vine o criză. Vine o criză care vine în toată lumea, în toată Uniunea Europeană, după pandemie, din cauza inflației, din cauza creșterii prețurilor la energie și, mai noi, din cauza agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Or, în perioade de criză, nu se recomandă nici să crești taxe și impozite, nici să pui presiuni suplimentare pe un mediu de afaceri care și așa este încercat, și trebuie să le lași oamenilor banii pentru a putea să treacă peste criză”, a continuat Cristian Bușoi.

Eurodeputatul estimează că problemele economice ar putea dura aproape un an. „Va fi o chestiune care va dura aproape un an sau cel puțin o bună parte și din partea anului 2023. Cred însă că putem face o optimizare fiscală, cred însă trebuie să punem spre viitor anumite măsuri fiscale care trebuie discutate cu mediul de afaceri, cred de asemenea că trebuie să ne concentrăm pe investiții, pe atragerea de fonduri europene. Avem, totuși, șansa în acest an să aducem câteva miliarde în România. Vechiul exercițiu financiar care se încheie, PNRR care începe și noul exercițiu financiar sunt trei oportunități care se suprapun pe parcursul anului 2022 și în bună parte și în 2023, când se încheie vechiul exercițiu financiar”, a mai spus oficialul, relatează psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.