Restaurantele şi fast-foodurile sunt obligate să-şi facă publice reţetele.

Potrivit unui ordin dat de Protecţia Consumatorului, cei care comercializează preparate alimentare sunt obligaţi să afişeze nu doar ingredientele folosite, ca până acum, ci şi cantităţile utilizate la preparare.

Ce informaţii ar trebui să fie inscripţionate pe panouri

Astfel, în restaurante şi fast-fooduri trebuie să existe panouri pe care să fie inscripţionate cât se poate de lizibil şi ce valoare energetică are fiecare preparat, ce cantitate de grăsimi saturate, de zaharuri şi de sare. Panourile respective trebuie să fie cât mai la vedere, să nu fie mascate parţial de reclame sau de fotografii.

Aceleaşi informaţii trebuie furnizate şi în cazul livrărilor la domiciliu, doar că – în acest caz – se vor da pe site-ul restaurantelor şi fast-foodurilor, astfel încât clienţii să ştie din start ce comandă, relatează observatornews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.