Stațiunile de la malul mării încep să se dezvolte, investitorii creând astfel condiții optime de cazare pentru un concediu cât mai plăcut al turiștilor. Dacă apropierea de Constanța a stațiunilor Mamaia și Năvodari a făcut ca în ultimii ani să se investească masiv în aceste zone, de curând, investitorii au început să își îndrepte atenția către sud, vizând staţiuni precum Venus, Neptun, Olimp şi Jupiter.
Unul dintre investitorii atraşi de sudul litoralului este și Aurelian Marin, directorul general al agenţiei de turism „Paradis Vacanţe de Vis”, care a achiziţionat şi renovat două complexuri hoteliere din staţiunea Venus, respectiv Dana Resort şi Dana Holiday Club.
Antreprenorul Aurelian Marin, care are o experiență în managementul turismului de peste 20 de ani, a fondat, la 1 septembrie 2000, – Paradis Vacanțe de Vis – business-ul jucând încă de atunci rolul unei agenții de turism.
„La acest moment Paradis Vacanțe de Vis are încheiate contracte cu majoritatea hotelurilor de pe litoral și aduce anual pe litoralul românesc un număr de peste 150.000 de turiști, adică, 10% din turiștii care sunt înregistrați în unitățile de cazare”, a punctat antreprenorul.
În prima săptămână din luna iunie a fost inaugurat resortul Dana Holiday Club de patru stele din stațiunea Venus, pe care antreprenorul l-a preluat în luna mai a acestui an. Complexul are 180 de camere, din care sunt în funcţiune 118, celelalte fiind în renovare, însă finalizate în aproximativ două săptămâni.
Trebuie spus că, în urmă cu doi ani, compania a achiziţionat şi hotelul Dana, de patru stele, tot în Venus, în prezent Dana Resort. Tranzacţia s-a ridicat la 2,5 milioane euro, iar 800.000 euro au fost investiţi ulterior în renovare. Recuperarea investiţiei în sectorul hotelier se va putea face într-un timp de aproximativ 10-12 ani.
Totodată, deşi investiţiile pe litoral sunt în creştere, antreprenorul Aurelian Marin susţine că, din cauza lipsei zborurilor charter, întrucât România nu mai este o cunoscută destinație turistică, „nu vom avea niciodată turişti străini pe litoral”.
Aurelian Marin, director general Paradis Vacanţe de Vis, estimează că în acest an pe litoralul românesc vor fi aproximativ 30.000 – 40.000 de turişti străini, comparativ cu 40.000 – 50.000 înainte de pandemie.
De altfel, antreprenorul spune că primele pentru incoming, avansate de autorităţi, ar ajuta, dar nu într-o mare măsură, deoarece este greu să faci incoming fără chartere directe pe litoral sau la schi.
„Turiştii străini veneau din Israel, Estonia, Polonia, Belgia şi Franţa. Turiştii străini care vin pe litoralul românesc se cazează în general în Mamaia, deoarece transferul către Aeroportul Mihail Kogălniceanu este mai facil. De exemplu, autorităţile din Bulgaria sau Egipt susţin touroperatorii care aduc turişti străini prin prime de câteva zeci de euro pentru fiecare pasager, timp de câţiva ani”, a mai spus Aurelian Marin.
Lasa un raspuns