La Cetatea de Scaun a Sucevei, s-a dat startul unei noi ediții a „Programului Ștefanian”, care include mai multe evenimente și acțiuni legate de ctitoriile marelui voievod Ștefan cel Mare. Ca în fiecare an, „Programul Ștefanian” a început cu slujba de pomenire a domnitorilor și voievozilor Moldovei, oficiată de un sobor de preoți în frunte cu Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.
„În Programul Ștefanian avem multe evenimente la care vă așteptăm, îi așteptăm pe turiști. Făceam un calcul legat de ctitoriile Ștefaniene. La Pătrăuți se lucrează, Voronețul lucrează că face zidurile acum și la Reuseni se lucrează. Vorbim de ctitoriile ștefaniene. E un lucru frumos și în programul Ștefanian noi asta vrem să punem în valoare. Zestrea lăsată de Mușatini și de marele nostru Ștefan. Și vă invit pe 2 iulie, așa cum obișnuim să mergem în pelerinaj la Sfânta Mănăstire Putna. Este Lucru extraordinar de frumos care se întâmplă de șase ani de zile, când pe jos parcurgem câțiva kilometri buni și intrăm până în Mănăstirea Putna”, a spus Flutur.
Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a mai spus după slujba de pomenire a domnitorilor Moldovei oficiată în Cetatea de Scaun a Sucevei că și-ar dori ca în viitor să fie reînființată Mitropolia Bucovinei cu sediul la Suceava.
„Dacă nu mă înșel, cred că odată cu venirea moaștelor Sf. Ioan cel Nou de la Suceava a fost recunoscută Mitropolia Moldovei de Bizanț. Practic, pentru noi este o semnificație extraordinar de importantă. Mă rog să prind eu în viață când se va reface Mitropolia Bucovinei la Suceava pentru că merităm. Noi am avut-o și sunteți aici preoți care, alături de noi, de mireni, avem această obligație să convingem pe ceilalți că trebuie să aducem înapoi Mitropolia Bucovinei care a fost desființată”, a spus Flutur.