Comuna suceveană Hănțești își sărbătorește ziua duminică, 14 august, iar organizatorii promit momente memorabile pentru toți cei prezenți. Evenimentul, organizat de către Primăria și Consiliul Local Hănțești, va avea loc într-o locație inedită, respectiv la „Moșia din pădure” și va debuta la ora 13:00 cu deschiderea oficială. Edilul Daniel Olariu a precizat că în cadrul acestei sărbători vor fi celebrate și cuplurile de aur din comuna pe care o reprezintă, iar cei ce au contribuit la dezvoltarea localității vor fi desemnați Cetățeni de Onoare.
Pe scena amplasată în cadrul de poveste vor urca tinere talente locale, dar și artiști cunoscuți ai folclorului românesc. Este vorba despre Margareta Clipa, Florin Boita, Diana și Teodora Seserman, Constantin Bahrin, Dorel de la Stroiești și Angelica Flutur. De asemenea, cei prezenți vor lua parte și la spectacolele susținute de Ansamblul Folcloric „Plaiuri Băcăuane”, Maria Luiza Mih și Ceterașii din Maramureș, Formația Beny Band și de Formația General Musik.
Edilul Daniel Olariu a subliniat că Ziua Comunei Hănțești trebuia să aibă loc pe data de 8 septembrie, însă numărul mare de cupluri de aur ce vor fi sărbătorite, aproximativ 60, a făcut ca data să fie 14 august.
„Vă aștept să ne bucurăm împreună de Ziua Comunei noastre, alături de îndrăgiții artiștii care vor susține spectacole și recitaluri și ne vor încânta. De altfel, i-am invitat să ne fie alături și pe parlamentarii suceveni, dar și pe mai mulți colegi primari. Sper că vremea va ține cu noi astfel încât să ne putem bucura de această zi specială”, a declarat primarul comunei Hănțești, Daniel Olariu.
Margareta Clipa
Margareta Clipa, una dintre cele mai remarcabile voci ale Bucovinei, a reușit de-a lungul carierei sale artistice să-și contureze un stil interpretativ inconfundabil. Artista a păstrat cu strictețe valorile folclorului muzical specific zonei de proveniență. Cu simțu-i creativ a dat publicului larg cântece devenite, în timp, șlagăre. Prin conținutul tematic și melodicitatea lor, aceste cântece au ajuns la inima ascultătorului, creând o stare de bună-dispoziție și de bucurie.
Angelica Flutur
Angelica Flutur este din Bucovina, de la Ciumârna. Artista s-a născut în lumea huţanilor aspri ca munţii, neîmblânziţi de legile lumii. Prin cântec, vorbeşte despre etnia aceasta puţin cunoscută, tainică, discretă.
Cei care o ascultă şi îi cunosc repertoriul ştiu că Angelica vine din alte timpuri şi alte locuri. Nu doar glasul ei, dar şi puterea de interpretare, energia, sufletul, toate acestea sunt puse în faţa noastră la scenă deschisă de către minunata artistă.
Angelica Flutur a înţeles să păstreze nobleţea folclorului autentic și face asta în stilul său propriu, având drept semnătură a fiecărei interpretări emoţiile şi iubirea sa faţă de tot ce este românesc, de tradiţii, obiceiuri şi muzică populară.
Lasa un raspuns