Prim-vicepreședintele PNL și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat miercuri, 6 martie, într-o emisiune la postul național de televiziune TVR INFO, unde a discutat despre mai multe subiecte de interes național și local, printre care racolarea primarilor, pericolul generat de extremism, dar și despre performanțele locale înregistrate de liberalii din administrație. Astfel, liderul liberalilor suceveni a subliniat că în mandatul acesta sunt foarte multe exemple de primari PNL care și-au făcut treaba exemplar, iar lista deschisă anterior de Oradea și Cluj este completată cu multe alte localități în care se face performanță.

„Ne concentrăm pe exemplele de bune practici din administrațiile liberale. Eu vă spun că voi răguși să explic la Suceava mea că 2,6 miliarde de euro se rostogolesc acum în județul acesta. Hai să vedem cum i-am pus în operă, ce produc, ce vrem în continuare. Este foarte multă treabă și avem multe exemple de succes. Dacă în mandatul trecut dădeam exemplu Oradea, Cluj, să știți că acum avem în foarte multe județe, mulți primari cu exemple de bune practici. De aceea, eu mizez pe forța exemplului PNL și sunt optimist. Primarii trebuie să fie foarte organizați, să explice oamenilor și să accepte și unde am greșit”, a spus președintele CJ Suceava, la TVR INFO.

Întrebat cum se înțelege cu PSD, la nivel local, Flutur a spus: „Nu-mi amintiți!”.

„Atacuri sunt în fiecare zi, chiar și astăzi au fost două – trei atacuri. Eu am trecut peste toate astea și am suportat și voi suporta orice ca să duc Autostrada 7 până la Siret, în graniță, pentru că avem 30 de kilometri de TIR-uri ucrainene. Vreau să dăm drumul la Spitalul de Copii de la Suceava, care a cam întârziat. Să dăm drumul la Autostrada Nordului, spre Vest și, în rest, să tragă din toate pozițiile. Mai mult mă interesează să fac ceva pentru județul meu, decât să răspund răutăților”, a spus Flutur.

În ceea ce privește migrația politică, Gheorghe Flutur a precizat că aceste practici nu fac decât rău coaliției, întrucât dacă cele două formațiuni politice de la guvernare sunt într-un permanent conflict, partidelor extremiste le cresc șansele.

„Nu e cea mai fericită temă și sunt trist pentru asta. Am ridicat problemele, foarte serios, și le ridicăm în continuare, pentru că noi vorbim de liste comune. Seriozitatea trebuie să fie pe masă, nu circul și nu mercurialul de primari. Resping categoric acest lucru! Trebuie să ne întoarcem la masă și să venim cu proiecte serioase, mai ales pentru drumul european. Povestea asta nu face bine nimănui. Garanția că va fi stabilitate sunt cei doi lideri, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, care sunt compatibili și am văzut în foarte multe situații că au gestionat crizele. Sunt ferm convins că o vor face în continuare”, a mai spus Flutur.

În ceea ce privește combaterea extremismului, Gheorghe Flutur a precizat că: „Știți bine că am avut și un miting, pentru că au venit cu surle și trâmbițe cu <Jos Flutur!>. Am zis bun, spuneți asta, dar veniți cu soluții: vă aștept să candidați și să ne duelăm pe soluții pentru acest județ. Dacă tu doar vii ca într-o tribună de fotbal să înjuri și nu ai nicio soluție, ce să cred eu despre acest maidan politic care se întâmplă în România, din punct de vedere al extremiștilor?! Îi resping categoric! Și lumea a început să înțeleagă pericolul celor fără soluții, dar care sunt foarte gălăgioși. Dacă noi ne vom înțelege cu aliații noștri și vom trece, chiar concurându-ne local, la proiecte coerente pentru România și mai puțin scandal politic, atunci nu vor mai crește”.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.