Timpul a dovedit că, de foarte multe ori, energia tinereții, dorința de a schimba ceva și de a face ca pe acolo pe unde ai trecut să fie mai bine, conduc, fără echivoc, la schimbări majore și la creșterea nivelului de trai. Aplicat vorbind, dacă ne referim la o primărie de oraș, preluată cu o vistierie modestă la depunerea jurământului, respectiv 30.10.2020 (aproximativ 1,3 milioane lei / 260.000 euro), în care existau bani doar pentru plata salariilor, a cheltuielilor curente și a câtorva facturi aferente investițiilor demarate de fosta conducere înainte de alegeri, și care astăzi se poate lăuda că are un buget aprobat de peste 54 de milioane de lei pentru anul 2024 (fără a fi inclusă valoarea proiectelor realizate în parteneriate sau prin intermediul altor instituții), putem spune, fără să greșim, că acesta este modelul reușitei. Pe parcursul acestui an, ca urmare a aprobării altor proiecte de investiții, mai precis în perioada următoare, prin fonduri nerambursabile, bugetul va fi rectificat pozitiv în cadrul unor ședințe viitoare de Consiliu Local.
Și dacă acel oraș găzduiește pe teritoriul său și o instituție de nivel internațional, cum este Aeroportul, dezvoltarea nu este numai necesară, ci și obligatorie. Și asta pentru că prin localitate, care este și o poartă de intrare în județ și în țară, trec zilnic mii de oameni.
Concret, orașul Salcea, căci despre el este vorba, a reușit, sub administrația tânărului primar Ezekiel Belțic, să atragă fonduri nerambursabile de ordinul milioanelor de euro. Trebuie să știți că Ezekiel Belțic a fost ales în anul 2020, iar la cei doar 26 de ani ai săi avea să devină cel mai tânăr primar din județul nostru. Și dacă, poate vă întrebați ce a reușit să facă, ei bine, aflați acum că a scris proiecte pentru modernizarea obiectivelor din toate domeniile din comunitate și a reușit să atragă în orașul său investiții ce contribuie semnificativ la creșterea calității vieții.
Ezekiel Belțic a insistat să sublinieze că, de când este primar, nu a renunțat la nicio finanțare existentă, deși în spațiul public se afirmă acest lucru de către anumite persoane care sunt manipulate de fosta administrație, „care a dovedit lipsă de interes și implicare în depunerea și atragerea de fonduri nerambursabile pentru orașul Salcea”. Edilul afirmă că informațiile sunt publice, oricând pot fi verificate, iar adevărul poate fi aflat și prin intermediul altor instituții „că niciodată nu a existat finanțare pentru Sala de Sport din localitatea Salcea și / sau pentru Căminul Cultural din localitatea Plopeni”. De altfel, Ezekiel Belțic atrage atenția unor consilieri, folosiți de fosta conducere „în prezentarea unor informații false, că, în primul rând, datoria morală a acestora este să prezinte adevărul cetățenilor pe care îi reprezintă și să le explice de ce până pe data de 30.10.2020, deși sunt consilieri locali de câțiva ani, nu s-au implicat în identificarea de surse de finanțare nerambursabilă și nu au insistat în depunerea cererilor de finanțare în vederea atragerii de fonduri pentru dezvoltarea orașului Salcea”.
Dacă ne referim la fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență la Salcea, în diferite stadii, nu mai puțin de șase proiecte, ce însumează 58.765.082,14 de lei.
Unul dintre cele mai importante proiecte cu finanțare europeană este reprezentat de achiziționarea a 15 autobuze și microbuze electrice, ce vor deservi transportului public local și metropolitan. Potrivit primarului Ezekiel Belțic, investiția se realizează printr-un parteneriat între municipiul Suceava și localitățile din Zona Urbană Funcțională, iar contribuția orașului Salcea se ridică la 15.702.502,30 lei.
Edilul a explicat că proiectul presupune, pe lângă mijloacele de transport propriu-zise, și amplasarea mai multor stații de încărcare pentru vehicule electrice.
Tot cu bani de la UE, sediul vechi al Primăriei a intrat într-un amplu proces de reabilitare și modernizare.
„Clădirea se transformă total. Se lucrează la fațadă, la acoperiș, se montează pompe de căldură, panouri solare, încălzire în pardoseală, schimbat tâmplăria integral. Practic, o reabilitare totală atât în interior, cât și în exterior. În cadrul acestei clădiri va funcționa un serviciu de evidență a populației, unde oamenii își vor putea face cărțile de identitate, un serviciu de permise și înmatriculări auto, un serviciu pentru pașapoarte, dar și Poliția Locală, ce va fi înființată”, a declarat, pentru Suceava LIVE, primarul orașului Salcea, Ezekiel Belțic, care a adăugat că valoarea totală a contractului de finanțare este de 1.419.279,30 lei.
Într-o comunitate europeană axată pe protejarea mediului, proiectul „Înființarea și dotarea unui centru de colectare prin aport voluntar în Orașul Salcea, jud. Suceava” vine ca o rezolvare a reducerii gunoiului aruncat la întâmplare.
Această investiție va contribui semnificativ la protejarea mediului înconjurător, întrucât oamenii vor avea unde depozita toate deșeurile, indiferent de natura lor. Și, foarte important, edilul i-a asigurat pe cetățeni că nu are în vedere ca taxa de salubrizare să crească, deși veniturile încasate din taxa de ecologizare sunt mult mai mici decât cheltuielile cu salubrizarea din orașul Salcea.
Trebuie spus că valoarea totală a acestui proiect, atras de Primăria Salcea prin Planul Național de Redresare și Reziliență, se ridică la 3.830.913,04 de lei.
Și pentru că în orașul condus de Ezekiel Belțic sunt foarte mulți copii, iar condițiile din școlile de acasă trebuie să fie identice cu cele din unitățile de învățământ din marile orașe, investițiile în domeniul educației sunt absolut obligatorii. Astfel, pe lângă proiectele de reabilitare și modernizare a clădirilor, primarul a accesat fonduri europene și pentru dotarea tuturor unităților școlare de pe raza orașului cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale. Investiția, a cărei valoare este de 2.885.185,71 lei, presupune, printre altele, utilarea completă a laboratoarelor de informatică, fizică, chimie, biologie și de limbi moderne, achiziționarea de table interactive, videoproiectoare și mobilier didactic pentru 43 de săli de clasă.
O veste foarte bună pentru cei mai mici cetățeni ai orașului este aceea că Salcea a obținut peste 70 de puncte și a fost selectată în vederea construirii unei școli verzi, tot pe fonduri europene, în satul Prelipca. Investiția, ce are o valoare de 24.940.451,79 de lei, cuprinde săli de clasă suficiente, astfel încât cursurile să se desfășoare doar într-un singur ciclu dimineața, laboratoare, cabinete medicale, dar și de alte spații necesare bunei funcționări la standarde europene, iar după îndeplinirea tuturor procedurilor legale, vor fi semnate contractule de finanțare și execuție și demarate lucrările.
Tot cu fonduri europene, rețelele de apă și canalizare vor fi extinse în Plopeni, Salcea și Mereni. Este vorba despre 2 kilometri de rețele de apă și 8 kilometri de rețele de canalizare, investiție ce se ridică la 9.986.750,00 lei. Potrivit primarului Ezekiel Belțic, foarte curând va fi semnat și contractul de finanțare, iar după desemnarea constructorului, vor încep efectiv și lucrările. Prin implementarea acestui proiect orașul Salcea va avea de 100 % apă și canal pe toate străzile din intravilan.
Și dacă sunt oameni care se întreabă de ce la Salcea s-au atras bani europeni doar prin Planul Național de Redresare și Reziliență și nu și prin alte astfel de programe, explicația simplă a fost dată chiar de edilul Ezekiel Belțic: „Când am venit la Primărie, nu exista în implementare nici măcar un proiect pe fonduri europene, deși prin Programul Operațional Regional sau alte programe erau destul de multe axe de finanțare, potrivit cărora orașul Salcea era eligibil și putea obține finanțare nerambursabilă. Din păcate, la atragerea acestor bani nerambursabili orașul nostru a fost codaș în perioada fostei administrații, care nu s-a înscris în niciun GAL, prin intermediul căruia se puteau obține alte finanțări nerambursabile în valoare de milioane de lei pentru dezvoltarea orașului”.
Dezvoltarea orașului Salcea continuă și cu fonduri guvernamentale – 27.209.910,14 lei
La fel ca și banii europeni, și cei guvernamentali reprezintă o sursă importantă de finanțare a proiectelor administrației publice locale. Iar edilul de la Salcea a înțeles acest lucru și s-a apucat, împreună cu echipa sa, de scris proiecte, iar roadele nu au întârziat să apară. Astăzi, la Salcea vorbim de nu mai puțin de 27.209.910,14 lei, bani atrași de la Guvernul României prin diferite programe de finanțare.
Și cum infrastructura rutieră reprezintă cea mai mare dorință a cetățenilor din orice localitate, Ezekiel Belțic a început cu asta, iar în acest mandat reușește să modernizeze cel puțin 32 de kilometri de drum.
De altfel, în premieră pentru această localitate, tânărul edil a atras 7.000.000 de lei doar pentru modernizarea străzilor. Este vorba de un proiect finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” ce prevede modernizarea mai multor tronsoane de drum din oraș. De asemenea, Ezekiel Belțic a adăugat că „în perioada fostei administrații s-au atras pentru asfaltarea drumurilor de interes local 0 lei, deși existau posibilități de finanțare nerambursabilă”.
„În prezent, se lucrează la realizarea terasamentului în vederea turnării primului strat de asfalt pe strada Șerpuită din localitatea Salcea și pe străzile Pepinierii și Ion Creangă din localitatea Văratec. În perioada imediat următoare, vor începe lucrările pentru asfaltare și pe străzile Adunării, Leontenilor, Liliacului, Simetriei și Teilor din localitatea Salcea și pe străzile 1 Decembrie, Mihai Eminescu, Mihail Sadoveanu, Morii, Petru Mușat, Scurtă, Sfântul Andrei, Viitorului și Zorilor din localitatea Văratec. Aceste lucrări sunt decontate de Ministerul Dezvoltării, fiind semnat contractul de finanțare și contractul de execuție”, a precizat Ezekiel Belțic.
Un proiect la fel de important, finanțat cu bani guvernamentali, respectiv prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, este cel privind extinderea rețelelor de gaz metan în satul Prelipca și localitatea Văratec. Potrivit edilului, această investiție se ridică la 12.927.325,58 de lei, iar în prezent se află în curs de avizare, urmând a fi demarate lucrările.
Prin Agenția Fondului pentru Mediu, ultimul tronson nemodernizat din iluminatul public este în curs de modernizare, iar după ce lucrările vor fi finalizate, întreaga rețea de iluminat stradal va fi modernizată. Practic, acum se înlocuiesc ultimele lămpi vechi cu unele noi tip led, valoarea proiectului fiind de 1.941.000 de lei.
De altfel, Școlile din Salcea, Văratec și Prelipca au fost prinse în programul „Masă Sănătoasă” derulat de Guvernul României, iar celelalte unități școlare urmează să fie incluse și ele anul viitor. Un aspect important de menționat este acela că orașul Salcea are cel mai mare număr de elevi beneficiari din județul Suceava, respectiv 991, iar valoarea proiectului este 2.216.000 lei.
„De altfel, m-am implicat și s-a suplimentat în luna septembrie a anului 2023 cu suma de 2.725.277 de lei un proiect obținut prin PNDL II de fosta conducere, dar pe care l-a ținut în sertar timp de 2 ani jumătate. Este vorba despre creșă și grădinița cu program prelungit, lucrările aferente vor fi finalizate anul acesta, în urma realizării expertizei asupra construcției în zilele următoare.Totodată, orașul Salcea a obținut finanțări de peste 400.307,56 lei pentru intabularea gratuită a terenurilor, urmând ca în luna mai a anului curent să semnez un nou contract în valoare de 160.000 lei pentru intabularea gratuită a altor terenuri. Important de subliniat este că fosta conducere nu a avut interes pentru accesarea fondurilor nerambursabile pentru intabularea de terenuri, drept pentru care în perioada acesteia nu s-au intabulat terenuri gratuite pentru proprietari. În cazul în care exista interes la vechea administrație, la data prezentă erau intabulate gratuit terenurile pe întreg teritoriul orașului Salcea, astfel se rezolvau multe probleme de fond funciar și economii financiare semnificative pentru proprietarii de teren”, a mai spus edilul.
Proiecte depuse la finanțare și în diferite stadii de evaluare în valoare de aproximativ – aproximativ 61.000.000 lei
Și pentru că sănătatea cetățenilor este foarte importantă pentru administrația publică locală, în localitatea Plopeni va fi construit și dotat un dispensar medical modern, ce va găzdui două cabinete de medicină de familie, o farmacie, un punct pentru recoltarea analizelor, un cabinet de reumatologie, un cabinet de medicină internă, un cabinet pediatrie și un cabinet de reumatologie.
„Așteptăm Ordinul de Ministru, iar apoi proiectul va fi scos la licitație și vor începe lucrările”, a adăugat primarul de la Salcea.
Trebuie spus că această investiție, depusă prin Compania Națională de Investiții, se ridică la aproximativ 8.000.000 lei.
Un dispensar medical uman se va construi și în localitatea Văratec, proiectul aflându-se în evaluare la CNI. Și aici, oamenii vor dispune de servicii medicale performante, investiția, în valoare de aproximativ 5.250.000 lei, prevăzând și dotări moderne pentru cabinetele medicale, farmacie, etc.
Pe aceeași axă de finanțare, în oraș va fi construită și o sală de sport modernă, cu 180 de locuri în tribună, proiect în valoare de aproximativ 16.000.000 lei. Aici trebuie un Memorandum de Guvern, din cauza Ordonanței Austerității care a interzis la un moment dat finanțare acestor obiective.
Datorită numărului mare de copii, în localitatea Văratec va fi construită o școală nouă, ce va cuprinde săli de clasă suficiente astfel încât cursurile să se desfășoare doar într-un singur ciclu dimineața, laboratoare, cabinete medicale, dar și de alte spații necesare bunei funcționări la standarde europene. Și acest proiect este depus de către primar în mandatul său prin Compania Națională de Investiții, valoarea totală a acestuia fiind de aproximativ 19.000.000 lei.
Și pentru că spațiul actualei clădiri ce găzduiește Primăria este insuficient, primarul a depus un proiect de extindere prin C.N.I. S.A., în valoare aproximativă de 5.750.000 lei. Astfel că, după ce va fi implementat, fiecare serviciu din instituție va avea spațiul său.
„În prezent, nu avem o sală de cununii civile, administratorul orașului stă cu în același birou cu șeful SVSU, compartimentul Juridic împarte spațiul cu Starea Civilă pentru că nu avem spațiu, iar acest lucru trebuie rezolvat în vederea asigurării condițiilor normale pentru desfășurarea activităților”, a spus primarul.
De asemenea, edilul a mai depus o cerere de finanțare, în valoare de 7.000.000 lei, pentru modernizarea mai multor străzi din Plopeni și Prelipca, tot pe PNI „Anghel Saligny”. Este vorba despre străzile Amurgului, Bisericii, Cimitirului, Cireșului, Narciselor, Olarului, Păduricii și Vișinilor din localitatea Plopeni, ce însumează aproximativ 3,9 kilometri, și de străzile Amurgului, Cuza Vodă, Dimitrie Cantemir, Mandachi Bilius, Mihai Viteazul, Nicolae Bălcescu, Nicolae Iorga și Primăverii din satul Prelipca, ce însumează aproximativ 2,8 kilometri.
Implicarea primarului a deblocat multe situații incerte de la Salcea și se implementează proiecte prin intermediul altor instituții în valoare de aproximativ 91.000.000 lei, fonduri nerambursabile
ACET Suceava, operatorul de apă și canalizare din județ, derulează la Salcea două ample proiecte europene de extindere a rețelelor de apă și de canalizare, precum și a stației de epurare din oraș. Trebuie să știți că pentru realizarea acestor investiții de care, până la urmă, beneficiază tot cetățenii, tânărul primar a avut o contribuție importantă în „deblocarea” acestora.
„În ceea ce privește primul proiect, nu s-a putut scoate la licitație investiția din cauza neimplicării fostei conduceri. Vorbim totuși de un proiect de aproximativ 9.000.000 de lei, bani europeni atrași prin POIM. Eu am venit, m-am implicat și am rezolvat, din punct de vedere juridic, problemele pe care le aveau și apoi s-a deblocat proiectul”, a subliniat Ezekiel Belțic.
El a adăugat că investiția prevede extinderea cu 9,5 kilometri a rețelelor de apă și canalizare în Plopeni, Mereni și Salcea.
„De asemenea, m-am implicat, împreună cu ACET-ul, și în proiectul de extindere a stației de epurare din Salcea, în valoare de aproximativ 7.000.000 lei, bani europeni prin Programul de Dezvoltare Durabilă 2021 – 2027, pentru care s-a semnat contractul de execuție”, a mai spus Ezekiel Belțic.
Edilul a fost alături și de cei 4 medici de familie din Plopeni și Salcea, pe care i-a susținut în demersurile lor de depunere a proiectelor pentru modernizarea și dotarea cabinetelor medicale, iar prin demersurile sale, s-a reușit atragerea de noi fonduri europene, ce totalizează aproximativ 900.000 lei. Trebuie spus că foarte curând va fi semnat contractul de finanțare și vor începe și lucrările.
Și pentru că pământul din proximitatea Aeroportului Internațional „Ștefan cel Mare” o lua la vale, a fost nevoie de implicarea directă a primarului Ezekiel Belțic și a echipei Consiliului Local de la Salcea pentru a rezolva problema. Practic, edilul a avut o contribuție semnificativă în realizarea proiectului „Extindere amenajării CES Mereni – Plopeni – Salcea pentru prevenirea inundațiilor și extinderea excesului de umiditate în zona Salcea, județul Suceava”, în valoare totală de aproximativ 46.000.000 lei.
„Prin acest proiect imașul și pârâul Salcea se reamenajează, din cauză că se punea în pericol și Aeroportul. Eu m-am implicat, alături de Consiliul Local, și am rezolvat problema juridică, prin schimbul unui teren cu Consiliul Județean Suceava, astfel încât Apele Române să poată aviza investiția, iar suprafața totală de pășune să rămână identică”, a explicat edilul.
Și ca lucrurile să fie clare pentru toată lumea, edilul a prezentat și Procesul Verbal din 11 martie 2021, care a fost semnat de toți factorii implicați. De altfel, în urma acestui P.V., au fost demarate procedurile legale pentru rezolvarea problemelor juridice ale terenului.
În altă ordine de idei, implicarea primarului, alături de directoarea Chelba Anca, a condus la obținerea unei finanțări de aproximativ 1.500.000 lei prin intermediul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, iar împreună cu directorul Gălățeanu Sorin, s-a depus o cerere prin același program în valoare aproximativă de 1.500.000 lei, cerere în etapă de evaluare.
La fel de importantă a fost implicarea lui Ezekiel Belțic și în realizarea drumului perimetral și a unui gard inteligent necesar creșterii gradului de securitate și siguranță la Regia Autonomă Aeroportul „Ștefan cel Mare”, proiect aprobat a se realiza datorită emiterii acordului necesar prin Hotărârea Consiliului Local al orașului Salcea nr. 21/2021. Valoarea proiectului se ridică la suma aproximativă de 24.000.000 lei.
„Tot pentru dezvoltarea Aeroportului, am făcut un alt schimb de teren cu Consiliul Județean Suceava, astfel încât să aibă spațiu pentru gararea aeronavelor”, a mai precizat edilul de la Salcea.
Prin intermediul ANIF Suceava s-au curățat canalele de desecări din localitatea Văratec, localitatea Salcea și satul Prelipca, proiectul având o valoare totală de aproximativă de 1.200.000 lei.
Orașul Salcea mai are depuse prin parteneriate cu alte UAT-uri și alte proiecte în vederea atragerii de fonduri nerambursabile în vederea implementării anumitor obiective de investiții și pentru beneficiul cetățenilor din orașul Salcea.
Iar povestea de succes continuă
Cum nevoile cetățenilor sunt într-o permanentă schimbare, și preocupările edilului de la Salcea se îndreaptă spre rezolvarea acestora.
Așa se face că noi și noi proiecte sunt pregătite pentru a atrage fonduri nerambursabile.
Unul dintre acestea prevede extinderea Școlii Gimnaziale „Cristofor Simionescu” Plopeni și a Școlii Gimnaziale „Aurelian Stanciu” Salcea. De asemenea, edilul pregătește două proiecte ce le va depune pe fonduri europene pentru construirea unei școli noi în localitatea Mereni și pentru un dispensar medical uman în satul Prelipca.
Tot pentru domeniul educației, conducerea Primăriei Salcea a realizat documentația pentru proiectul ce prevede creșterea eficienței energetice a Școlii Gimnaziale Plopeni, a Școlii Gimnaziale Salcea, a Grădiniței cu Program Normal Plopeni, a Școlii Mereni, dar și pentru cele două Cămine Culturale din Plopeni și Salcea, a Dispensarului Uman Salcea și a actualului sediu al Primăriei. Aceste proiecte aprobate de Consiliul Local la finalul anului 2023, a cărui valoare totală se ridică la aproximativ 19.300.000 lei , vor fi depuse pentru a obține finanțare prin Programul privind creșterea eficienței energetice și gestionarea eficientă a energiei în clădirile publice, în vederea creșterii gradului de eficiență energetică.
Totodată, Ezekiel Belțic are în vedere și construirea unei creșe în localitatea Plopeni, astfel încât părinții care merg la serviciu și nu au cu cine să își lase copiii să aibă o alternativă. Și acest proiect va fi depus tot pe fonduri nerambursabile, precum și cel de construire a unei baze sportive în orașul Salcea.
Important de precizat că pentru implementarea acestor proiecte trebuie parcurse mai multe etape de durată, printre care: depunerea cererii de finanțare, evaluarea acesteia, semnarea contractului de finanțare, realizarea procedurilor de achiziție publică, semnarea contractului de execuție, etc. Totodată, trebuie să se aibă în vedere alocarea resurselor necesare pentru realizarea documentației și plata contribuției proprii pentru implementarea acestora. „Cetățenii orașului Salcea sunt afectați de dezinteresul fostei conduceri a primăriei întrucât au fost diverse surse de finanțare ce puteau fi accesate până pe data de 30.10.2020, dar nu s-a dorit nici a se depune cererile însoțite de documentația aferentă”.
Iar povestea de succes de la Salcea va continua și asta pentru că tinerețea, determinarea și dorința de a schimba fața orașului a primarului Ezekiel Belțic sunt garanții clare în acest sens.
„Cu ajutorul lui Dumnezeu și susținerea dumneavoastră mă voi implica în continuare în modernizarea orașului nostru și prin atragerea de fonduri nerambursabile, fără a putea recupera timpul și banii ce se puteau accesa, dar dezinteresul aleșilor locali de până la data de 30.10.2020 sau a celor care sunt în funcție și în mandatul acesta, fără să aibă realizări notabile pentru comunitate, va trebui decontat de aceștia la vot. Informațiile prezentate corespund cu investițiile în derulare sau cu cele ce vor fi implementate în perioada următoare, după semnarea contractelor de finanțare și a contractelor de execuție.Reprezint o comunitate binecuvântată, frumoasă, înțeleaptă, implicată, credincioasă ce nu poate fi manipulată de câteva persoane care vor să dezinformeze pentru a câștiga simpatie și încredere pentru data de 9 iunie 2024. Rog cetățenii să facă o comparație obiectivă între proiectele depuse și finanțările nerambursabile obținute până pe data de 30.10.2020, și cererile de finanțare și proiectele în curs de implementare pe fonduri nerambursabile de după data de 30.10.2020, urmând ca dumnealor să remarce schimbările majore realizate în mandatul meu, cu binecuvântarea lui Dumnezeu.Mulțumesc lui Dumnezeu pentru binecuvântările dăruite, familiei pentru susținerea necondiționată oferită, consilierilor locali din echipa cu care am câștigat alegerile pe data de 27.09.2020 și a celor care s-au alăturat și s-au implicat real în dezvoltarea orașului Salcea prin votarea proiectelor inițiate. Nu în ultimul rând, vă mulțumesc și dumneavoastră, dragi cetățeni ai orașului Salcea, pentru că mi-ați fost, îmi sunteți și îmi veți fi alături și la alegerile din 9 iunie 2024, votându-mă pe mine și echipa mea de consilieri locali ce o voi prezenta în perioada următoare.Echipa de consilieri este extrem de importantă, întrucât în zadar aș fi vrut să realizez aceste proiecte necesare pentru comunitate prin fonduri nerambursabile, dacă nu aveam majoritate în Consiliul Local.Vă garantez că mă implic în atragerea de fonduri nerambursabile și prin intermediul altor instituții sau în diferite parteneriate de asociere în beneficul locuitorilor orașului Salcea.Alături cu Dumnezeu, vom dezvolta împreună orașul Salcea la standarde europene și prin finanțări nerambursabile”, a conchis primarul orașului Salcea, Ezekiel Belțic.
Lasa un raspuns