Deputatul AUR de Suceava Florin Pușcașu i-a adresat o nouă interpelare premierului Marcel Ciolacu prin intermediul căreia îi solicită demiterea ministrului Justiției din cauza noului soft de la Registrul Comerțului care generează întârzieri de 30 de zile în elibrerarea actelor. De asemenea, parlamentarul sucevean îi solicită premierului să spună ce măsuri a luat pentru evitarea falimentului întreprinzătorului român.

Florin Pușcașu a subliniat că introducerea noului soft la Registrul Comertului si campania de digitaliare anunțată cu mare fast este un eșec răsunător. Astăzi, întârzierile în soluționarea mențiunilor și înregistrarea firmelor noi sunt de 30 de zile de la înregistrarea actelor.

„Nu am auzit să fi demisonat ministrul Justiției, cum nu am auzit să-l fi demis.

 Sunteți în campanie, domnule prim-ministru, și nu aveți timp pentru mediul de afaceri.

Dar de ce candidați dacă nu puteți rezolva problemele țării în general și a mediului de afaceri în special. Cu reducerea aparatului bugetar ati eșuat, cu reforma pensiilor speciale ati esuat, cu reducerea cheltuielilor statului ati esuat. Ati introdus o suprataxare care nu rezolvă problema bugetară oricum creată tot de coalitia de guvernare, deci de dvs.

Rezultă că măsurile luate de dvs. nu sunt bune pentru tară și popor.

De ce nu spuneți oamenilor adevărul că ați întârziat deconturile din PNRR și ati mutat o tranșă de încasări pentru anul 2024 pentru că nu sunteți capabili să gestionați un proiect. De ce nu spuneți că inflația este o mare problemă și va crește datorită pachetului fiscal aprobat.    

Asta înseamnă că modelul de dezvoltare pe care îl aplicați este unul inflaționist și pe termen lung nu poate duce la sărăcirea populației. 

Putem noi să dăm vina cât vrem pe război, pe drone, pe ce vrem noi – problemele economiei au, în primul rând cauze interne: problemele structurale și problemele legate de modelul de dezvoltare, care este unul inflaționist și pune accent pe consum și nu pe producție. Creșterea de fiscalitate pentru sectorul IMM-urilor, microîntreprinderi și persoane fizice autorizate, ce se anunță de la 1 ianuarie este boboana pe coliva economiei.

 Mediul de afaceri trebuie să aibă acces la capital,  să poată să vină în întâmpinarea solicitărilor pe care le are statul pe diferite proiecte cu finanțare europeană altfel va scădea și absorția fondurilor europene. Companiile se vor împrumuta mai greu și cu costuri mai mari. Dobânzile sunt strict legate de inflație. Cei care au afaceri în derulare și care trebuie să asigure mai mulți bani la bugetul statului prin creșterea fiscalității, trebuie să-și asigure și supraviețuirea. Acest lucru face ca anul 2025 să fie în continuare un an de supraviețuire și nu un an de creștere și consolidare economică pentru sectorul privat. Criza energetică care a contribuit la creșterea prețurile produselor de larg consum, a petrolului, a gazelor naturale și electricității, nu a trecut.

Companiile românești sunt dezavantajate inclusiv de  lipsa facilităților Spațiului Schengen pentru România care întârzie nejustificat să se concretizeze.

Creșterea taxelor de anul viitor va genera inflație.

Păreți preocupat numai de alegeri și de creșterea în sondaje și ați abandonat preocuparea față  de creșterea economiei  României și găsirea de soluții pentru susținerea   antreprenorului român, cel pe care puneți biruri în fiecare zi.

Față de această situație vă adresez următoarea interpelare: 

Cînd veți optimiza activitatea Registrului Comerțului? Când veți recupera banii dați aiurea pe softuri care nu rezolvă nimic? Care sunt măsurile luate pentru scoaterea românilor din sărăcie și care sunt măsurile luate pentru a evita falimentul economiei românești și a întreprinzătorilor?”, se arată în textul interpelării.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.