În cursul zile de luni, 18 noiembrie 2024, a fost verificată pregătirea de iarnă la nivelul celor două secții de drumuri naționale de la nivelul județului Suceava care administrează un total de 680 km, din care 320 km de către SDN Suceava și 260 km de către SDN Câmpulung Moldovenesc.
Subprefectul Județului Suceava, Florin Sinescu, a fost prezent în bazele de la Suceava și Rădăuți ale SDN Suceava, unde au fost verificate existența stocurilor de materiale de intervenție, a utilajelor proprii și cele conform contractului de deszăpezire, pregătirea personalului.
Până în prezent sunt montați 8000 m de parazăpezi din cei 13500 m programați, urmând ca în perioada următoare să se finalizeze montarea, în cel mai scurt timp posibil.
De asemenea, au fost finalizate toate lucrările privind semnalizarea orizontală și verticală pe timp de iarnă.
În cele 4 baze aflate în coordonarea SDN Suceava, începând de mâine 20.11.2024 vor fi la dispoziție un număr de 61 de utilaje din care 13 proprii și 48 puse la dispoziție de prestator pe baza de contract.
Există stocuri pentru intervenție de sare 2635 tone, nisip 3054 tone, motorină 7,2 tone, clorură de calciu 38 tone, care sunt completate permanent pe baza de contracte de achiziții.
La secția SDN Câmpulung Moldovenesc au fost verificate bazele Vatra Moldoviței și Câmpulung Moldovenesc, iar situația se prezintă astfel: sunt montați 2000 m de parazăpezi din cei 2000 m programați; au fost finalizate toate lucrările privind semnalizarea orizontală și verticală pe timp de iarnă; în cele 5 baze și cele trei puncte de sprijin de la Poiana Stampei, Mestecăniș și Păltinoasa aflate în coordonarea SDN Câmpulung Moldovenesc, începând de miercuri, 20.11.2024, vor fi la dispoziție un număr de 35 de utilaje din care 7 proprii și 28 puse la dispoziție de prestator pe baza de contract; există stocuri pentru intervenție de sare 2324 tone, motorină 7,9 tone, clorură de calciu 6,9 tone, care sunt completate permanent pe baza de contracte de achiziții.
„Toate autospecialele intrate în bazele secțiilor de drumuri sunt dotate cu GPS, coordonatele de poziționare fiind puse la dispoziția CJSU permanent, în vederea optimizării intervenției.
Apreciem că o colaborare eficientă între drumari, polițiști, pompieri, jandarmi, o intervenție la timp în situația producerii fenomenelor extreme specifice sezonului rece și totodata ca toți participanții la trafic să aibă mașinile echipate pentru iarnă și să respecte indicațiile celor care intervin, ne vor asigura o intervenție eficientă la nivelul județului Suceava”, a transmis Florin Sinescu.
Lasa un raspuns