La o scurtă privire asupra acestei liste putem observa că mulți din echipa lui Ion Lungu sunt de meserie economiști.
Și cum marea majoritatea a oamenilor nu înțeleg conceptul de economist, decât la nivel superficial, astăzi vom trecere în revistă exact această meserie: economistul.
Multe persoane își pun această întrebare: ce este un economist? Ce rol are acesta?
Ei bine, un economist are mai multe activități. El este atât un contabil, cât și un bun statistician, un bun cunoscător al legii fiscale, un vizionar, dar și un interpret.
Un economist trebuie să fie capabil să analizeze posibilitățile care apar în cadrul unei piețe. Dacă acesta nu are cunoștințe de bază din domeniile menționate mai sus, el nu se poate numi economist. Deoarece el trebuie să cunoască conturile, bilanțul, trebuie să aducă noi idei care să revoluționeze piața și în același timp să cunoască legile fiscal, vă puteți da seama că nu e o meserie chiar ușoară, ci destul de solicitantă.
Economistul are rolul de a aduce previziuni în legătură cu schimbările din cadrul unei piețe – în cazul nostru administrarea domeniului public, care poate aduce cu sine ceva mai multă responsabilitate decât și-ar dori mulți dintre noi. Dacă acesta face o previziune care mai târziu se dovedește a fi eronată, el trebuie să aducă argumente solide referitoare la alegerea făcută.
Un rol important al economiștilor este acela din cadrul circulației banilor pe piața monetară, deoarece datorita muncii depuse de acesta se văd rezultatele financiare periodice ale „jucătorilor” de pe piață.
Partea bună a acestei specializări este că activează în toate domeniile. Ce domeniu nu are nevoie de puțină (sau mai multă) organizare economico-financiară? În funcție de domeniul pe care se specializează, economistul poate câștiga mii de lei pe lună. Desigur, dacă va ajunge economist în cadrul unei primării de municipiu, nu vă închipuiți că acel salariu ar putea trece de salariul primarului, de care am vorbit săptămâna trecută.
Lasa un raspuns