Noua platformă de e-learning lansată de BCR în parteneriat cu organizația non-guvernamentală Școala de Valori, care include și oferte de pe piața muncii pentru tineri, are rolul de a contribui la rezolvarea unei probleme actuale: odată ce și-au încheiat studiile, mulți tineri se confruntă cu dificultăți atunci când încearcă să își găsească un loc de muncă.

Obstacolele de care se lovesc sunt cauzate din ce în ce mai frecvent de decalajul dintre necesitățile de pe piața muncii și ceea ce pot oferi studenții în termeni de abilități, cunoștințe și competențe.  

Laboratoruldecariere.ro este special conceput pentru a încuraja, facilita și consolida legăturile dintre studenţi, profesori şi persoane din mediul business din România, astfel încât abilităţile dezvoltate de tineri să fie armonizate cu cerinţele existente pe piaţa muncii. Noua platformă va conține mai multe module de e-learning de bază care trebuie parcurse pe rând de către studenți. Aceștia vor da un test la finalul fiecărui modul și, în funcție de trecerea lui, li se va permite accesul la următorul modul.

Totodată, pe măsură ce parcurg fiecare modul, studenții pot vizualiza și aplica la mai multe internshipuri care vor fi afișate în funcție de etapa de e-learning în care se află.

Tematica modulelor variază de la time management la modalități de a-ți construi un CV și de a căuta un loc de muncă sau internship. Ulterior, studenții vor avea acces la o multitudine de module de e-learning gratuite care vor varia de la limbi străine la cursuri de inițiere în marketing, spre exemplu.

La ora actuală, potrivit unui studiu BCR, 48,17% dintre respondenți consideră că în România tinerii pot obține cu greu un loc de muncă, iar, conform Institutului Național de Statistică, rata șomajului este mult mai ridicată în rândul proaspeților absolvenți (21,6% față de media la nivel național – între 6,5% și 7,4%).

Cât despre cei cu vârste cuprinse între 28-35 de ani, primul pas pe care aproximativ 60% dintre aceștia îl fac în căutarea unui job este crearea unui profil online.

În ceea ce privește e-learning-ul, peste 70% dintre tineri declară că îi ajută mult în viața personală și profesională de zi cu zi. 77,7% consideră că e-learning-ul le permite să descopere subiecte și abordări noi, iar 74.5% recurg la el căci doresc să exploreze mai multe tematici decât cele cuprinse în curriculumul școlar sau universitar.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.