Vineri, 8 iulie, cu începere de la ora 19:00, studenții Universității de Artă „George Enescu” Iași, vor interpreta piesa de teatru „Iadul” de Jonas Gardell. Evenimentul va avea loc în sala
Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava.

Regizor:

Radu Mihoc

Distribuție:

Alexandra Elena Botez

Bianca Ciubotariu

Cătălina Chipirișteanu

Alexandra Maxim

Mădălina Romila

Cristina Oana Tofănel

Paula Niculescu

Scenografie:

Radu Mihoc

Tehnicieni:

lumini – Gheorghe Albianu

sunet – Radu Mihoc

Profesor coordonator:

Călin Chirilă

Durată:

1h 25 min

 

Despre spectacol:

Spectacolul prezintă lupta dintre bine și rău, a îngerului și a demonului, o luptă pentru sufletele a două surori și a mamei lor aflate pe patul morții, fiind subliniate slăbiciunile și defectele umane. Protagonista trăiește un adevărat calvar interior pe care în final îl scoate la iveală în fața surorii acesteia, dar spectacolul ne conduce și într-o lume imaginată de aceasta în care ne arată trăirile și gândurile ei. În această tragi-comedie neagră, râsul se îmbină cu plânsul, având o atmosferă apăsătoare sumbră în care răul va triumfa.

 

Misiunea facultăţii este de a oferi absolvenţilor celor două specializări Artele spectacolului (direcţii de studii: Actorie, Arta actorului mânuitor de păpuşi şi marionete, Regie, Coregrafie) și Teatrologie – Jurnalism Teatral programe de studiu bazate pe cercetarea interdisciplinară şi care să permită atingerea competenţelor profesionale în domeniul creaţiei teatrale.

Incluzând toate cele trei cicluri de învățământ – Licență, Master și Doctorat – Facultatea de Teatru se implică prin proiectele sale de anvergură în viața comunității și stabilește legături cu mediul internațional prin parteneriatele create și prin proiectele sale de cercetare. Gândindu-ne la trecut, avem în memorie primul spectacol în limba română (1816) şi prima şcoală de muzică şi declamaţie (1836) care au fiinţat prin contribuţia exemplară a lui Gheorghe Asachi.

Nume mari ca Matei Millo, Mihail Kogălniceanu, Vasile Alecsandri şi mulţi alţii care au urmat, sunt legate pentru totdeauna de istoria şi destinul teatrului românesc.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.