Jurnalistul Tiberiu Cosovan a fascinat prin expoziţia de linogravură, prima de acest gen din Bucovina. Vernisajul cuprinde 25 de lucrări datate 2012, care reproduc imagini din Suceava de altădată. În expoziţia artistului puteţi recunoaşte clădiri care sunt şi astăzi (Palatul Administrativ, Hanul Domnesc, Uzina de Apă, turnurile medievale ale Sucevei) şi alte imobile sau secvenţe din viaţa urbei care au dispărut (Cafeneaua Armenească, Casa Naţională, strada Karl Marx). Tehnica folosită de Tiberiu Cosovan, linogravura, este un procedeu care permite reproducerea şi multiplicarea unui desen prin imprimarea unei plăci gravate în linoleum.
Momentul de cultură de la Muzeul de Ştiintele Naturii a fost moderat de către artistul plastic Mihai Pânzaru PIM care a fost alături de Tiberiu Cosovan, îndemnându-l să aibă curajul să îşi expună creaţia. Maestrul PIM l-a felicitat pe Tiberiu Cosovan “pentru că a avut curajul să se hotărască. El avea în el acest potenţial. Are 25 de lucrări de linogravură realizate din martie până în toamnă. În primul rând lucrările lui Tibi Cosovan emană o mare delicateţe, sunt ca nişte rondeluri, ca o creaţie poetică foarte bine executată. Aici în linogravură nu ai voie să greşeşti, dacă greşeşti o iei de la capăt”
Scriitorul Ion Drăguşanul a declarat că “ nu ştiam că negrul este atât de luminos (… ) este extrem de interesant şi de inspirat în valorificarea de planuri, alternanţa de alb-negru, dublarea la maximum a luminozităţii şi valorificarea tematică a vremurilor de ieri şi de astăzi din Suceava”.
La expoziţie au fost prezenţi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alexandru Băişanu, consulul general al Ucrainei la Suceava, Vasily Boieciko, artişti plastici, scriitori, jurnalişti şi iubitori de artă.
Lasa un raspuns