Iniţiativa vizitei se înscrie în programul amplu de responsabilitate socială ce vizează sprijinirea proiectelor ambiţioase din domeniul social, al educaţiei şi al sănătăţii, din comunităţile în care compania este prezentă prin unităţi de producţie.
„Educaţia este unul din cei trei piloni ai programului nostru de responsabilitate socială. Ne implicăm activ în comunitate, contribuind la dezvoltarea acesteia având astfel certitudinea că fiecare proiect realizat este practic o investiţie sigură în viitorul nostru. Fie că vorbim de renovarea şcolilor, acordarea de burse, echiparea laboratoarelor cu instrumente sau construirea unor noi obiective, compania noastră este şi va fi partenerul de încredere al instituţiilor de învăţământ. Toate proiectele noastre – deja realizate sau în curs de implementare – o dovedesc”, a transmis Dan Bănacu, director general Holzindustrie Schweighofer România.
La Siret, la Şcoala Gimnazială „Petru Muşat” Holzindustrie Schweighofer a finanţat recondiţionarea parchetului şi a lambriului din câteva clase, renovarea faţadei şcolii, refacerea interioarelor cu totul, înlocuirea ferestrelor şi a ușilor vechi dar şi achiziţia a 400 de bănci noi. Acum, transformările importante prin care a trecut şcoala sunt un prilej de mândrie pentru întreaga comunitate.
Centrul „Maria Ward”, fost „Gepetto”, funcționează la Rădăuți din 1994. Pentru că activitatea lui s-a diversificat în permanență și pentru că vechea clădire în care funcționa, o casă cu numai două camere, a devenit neîncăpătoare, a fost necesar să se caute finanțare pentru o construcție nouă. Holzindustrie Schweighofer, care sprijinise financiar activitatea Centrului și în anii anteriori, a venit în ajutor și de această dată, doar într-un singur an fiind construită o nouă clădire. Aici, aproximativ 50 de copii primesc asistenţă, consiliere, terapie şi ajutor al teme, sub îndrumarea personalului specializat, a profesorilor şi a tinerilor voluntari din oraş.
Mediului academic îi este acordat, de asemenea, o importanţă majoră. Laboratoarele de Biometrie Forestieră din cadrul Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava şi Universităţii Transilvania din Braşov au fost dotate în ultimii ani, cu ajutorul companiei, cu echipamente moderne, în valoare totală de peste 74.000 euro.
„Este important ca studenţii să beneficieze de o bază materială de ultimă generaţie, pentru a realiza proiecte importante şi inovatoare, ducând cercetarea în domeniu silvic şi al ingineriei lemnului la următorul nivel”, a menţionat Dan Bănacu, director general Holzindustrie Schweighofer România.
Anul acesta, compania oferă studenţilor merituoşi, burse anuale, fiecare în valoare de 8.000 lei, pentru sprijinirea activităţii lor academice. La Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava – Facultatea de Silvicultură, în anul universitar 2016-2017, Holzindustrie Schweighofer va acorda 7 burse celor mai merituoşi studenţi. Aceştia vor fi aleşi în urma unui concurs, organizat de către universitate, ce va consta într-o probă teoretică şi una practică.
Sprijinul și implicarea, după cum arată acţiunile de responsabilitate socială ale companiei, sunt cele mai bune modalități de a crește o comunitate sănătoasă iar educaţia este o investiţie sigură pentru viitor.
Lasa un raspuns