Poate că nu conștientizăm uneori acest lucru, din cauza unei oarecare ignoranțe, din cauza agitației și stresului de care suntem înconjurați zi după zi. La o privire mai atentă însă putem observa că în jurul nostru au loc drame peste care cu greu reușesc să treacă cei aflați în nevoie.

Copii orfani, rămași în grija nimănui, copii și bătrâni ajunși pe străzi, mame singure fără prea multe posibilități financiare care se descurcă cu greu de la o zi la alta, persoane bolnave, chiar cazuri incurabile sunt doar câteva repere din lunga listă a dramelor cu care se luptă societatea în zilele noastre.

Vești bune par să nu existe într-un asemenea context deprimant, însă speranța nu piere, după cum se spune. Iată că în unele cazuri mai găsim și vești bune, practic idei puse în practică ce luptă cu sărăcia, cu bolile și orice alte cazuri sociale menționate anterior.

Misiunea Speranța pentru România – un ajutor nesperat pentru persoanele nevoiașe sau bolnave

Asociația umanitară „Misiunea Speranța pentru România” a fost înființată în anul 2009, deși primele activități de ajutor umanitar întreprinse inițial doar de catre un cerc restrâns de prieteni au avut loc în anul 2007.

Scopul acestei asociații este de a oferi ajutor umanitar persoanelor nevoiașe, celor bolnave, dar și categoriilor sociale defavorizate. După cum menționam și la început, uneori societatea rămâne nepăsătoare la astfel de drame, însă pentru acele persoane care într-adevăr își doresc să ajute această asociație este o veritabilă punte de legătură care le ajută să ajungă la cei aflați în nevoie.

În cadrul website-ului www.sperantapentruromania.ro sunt prezentate pe larg toate informațiile de interes pentru cei care vor să ajute, dar și cazuri și informații despre campanii de strângere de fonduri aflate în curs de desfășurare. Prin intermediul acestei platforme este facilitat accesul la posibilitatea de a ajuta, întrucât există disponibile detalii complete și modalități multiple de a dona.

Într-o manieră simplă, cei care vor să susțină această cauză pot apela fie la alternativa donării, fie la direcționarea a 2% din impozitul pe venit către asociație, pentru ca fondurile colectate în acest mod să fie ulterior folosite pentru a salva vieți, la propriu. Spre exemplu, cei care vor să direcționeze 2% din impozitul pe venitul din salariu vor trebui să completeze formularul 230, iar cei care obțin venituri din alte surse și vor să ajute vor completa declarația 200. Ambele sunt disponibile în cadrul site-ului asociației.

Un ajutor, oricât de neînsemnat ar părea, poate face o reală diferență. Asociația „Misiunea Speranța pentru România” demonstrează acest lucru, prin inițiativa pornită de la un grup restrâns de persoane care a ajuns să ofere de-a lungul timpului ajutor unor cazuri și unor persoane a căror speranță aproape că se stingea.

Pentru orice întrebări, nelămuriri sau detalii suplimentare, cei interesați să ajute, atât persoane fizice cât și juridice, pot să acceseze website-ul menționat – www.sperantapentruromania.ro.

One Response

  1. Adelina Pintilie

    Buna ziua ma numesc Pintilie Ciprian suntem o fam tânără si o să fim dati afara din casa suntem disperat am doua fetite mici una de 9 si una de 5 ani si va rog ajutați-ne din suflet va rog cu lacrimi in ochi

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.