Pentru mulți oameni, renovarea locuinței este un adevărat calvar. Totuși, este o corvoadă necesară pentru a avea parte de confort și siguranță, dar și pentru creșterea eficienței energetice și a valorii casei.

Totodată, pentru că reparațiile pot fi destul de costisitoare, multe persoane tind să meargă pe varianta mai ieftină. Acest lucru nu este în totalitate greșit, dar unele alegeri trebuie făcute cu grijă.

Cinci etape esențiale în renovarea căminului tău. Iată când nu trebuie să te uiți la bani

 

Tâmplăria este unul dintre cele mai importante aspecte în renovarea unei case. De starea acesteia depinde atât confortul tău, cât și eficientizarea energetică a locuinței.

Trebuie să analizezi cu atenție în ce stare se află și cum se poate repara sau dacă este cazul s-o schimbi. E important să investești cât este necesar pentru a te asigura că reparațiile sunt de calitate și de durată.

Conductele de gaz, de apă și caloriferele sunt și ele esențiale pentru buna funcționare a unei case. Dacă în cazul primelor două nici nu trebuie să explicăm de ce trebuie să te asiguri că sunt într-o bună condiție, că nu sunt înfundate, ruginite sau crăpate, ultimele sunt și ele fundamentale pentru confortul și siguranța casei tale și trebuie să te asiguri că starea lor este foarte bună și se mențin așa o perioadă îndelungată.

Podelele: parchetul și gresia sunt, de asemenea, foarte importante când vine vorba de renovarea locuinței. Ambele contribuie la eficientizarea energetică a locuinței. Totodată, ca și în cazul celor de mai sus, înlocuirea acestora presupune un efort considerabil. Trebuie să te asiguri că ai ales cele mai rezistente variante, astfel încât să repeți această operațiune cât mai rar. Iar dacă gresia are o durată de viață îndelungată, au apărut asemenea opțiuni și în cazul parchetului. Poți încerca parchetul dublu stratificat de calitate sau triplu stratificat.

Rețeaua electrică este și ea unul dintre elemente primordiale ale unei case. Atât din punct de vedere al siguranței, cât și pentru a evita alte eventuale neplăceri, cum ar fi defectarea diverselor aparate electrocasnice, trebuie să te asiguri că totul este în ordine și că modificările sunt calitative și de durată. Dacă schimbatul lămpilor sau lustrelor îl poți face în orice zi, nu la fel se întâmplă și cu totalitatea rețelei electrice.

Pereții casei tale completează lista celor mai importante elemente în care trebuie să investești fără să te uiți la sumă. Nu vorbim despre culori sau diverse decoruri externe, ci despre eventuale fisuri sau infiltrații. Aceste reparații sunt esențiale pentru aspectul, siguranța și confortul tău.

Bonus: obiectele sanitare. Chiar dacă sunt relativ mai ușor de schimbat și pe parcurs, fără să răvășești toată casa dacă apar probleme, ideal ar fi să te asiguri că sunt într-o stare bună, dacă tot ai început renovarea. În plus, aspectul acestora ar putea să îmbunătățească tabloul de ansamblu.

Renovarea unei locuințe este o lucrare cu o complexitate mare, care necesită timp și efort. Chiar dacă pare că ai totul planificat și nu ai ratat niciun detaliu, poate ar fi o idee bună să ceri părerea unor specialiști. Micile detalii pot face diferența, iar, pentru ca totul să iasă cum îți dorești, e bine să auzi și alte păreri.

Sursa foto: Pexels.com

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.