Atelierul propune desfășurarea anumitor activități săptămânale de educație nonformală în scopul completării și dezvoltării cunoștințelor de istorie și geografie locală.
Considerând important ca istoria localã sã fie cercetatã prin diverse mijloace, nu numai asimilatã prin metoda învãþãrii tradiþionale, printre metodele efective care vor fi abordate se numãrã studierea și analizarea documentelor istorice locale, lectura unor materiale ºi discutarea lor, precum și realizarea unor expoziții, vizitele tematice la Monumentele UNESCO din județul Suceava, la Muzeul Bucovinei, Cetatea de Scaun, Case memoriale, diverse tururi ale orașului.
Astfel, istoria și geografia localã devin teme de abordare practicã, cu o semnificaþie mai mare în afara orelor de curs, pentru cã întâlnirile se vor desfãșura într-un cadru informal în care copiii vor interacþiona cu dovezile trecutului alãturi de profesioniºti, iar procesul de învãțare se extinde dincolo de cadrul manualelor.
Pe parcursul atelierelor, copiii vor fi încurajați sã-și dezvolte creativitatea prin organizarea concursurilor de scriere creativã, povestiri digitale și photovoice având tema principalã „Bucovina mea”.
Punctul final îl va reprezenta vernisajul expozițiilor, sesiunea de dezbatere și comunicare și premierea participanților, activitãþi ce vor fi organizate de Ziua Bucovinei – pe 28 noiembrie 2017.
Înscrierile se realizeazã la Biblioteca Bucovinei „I.G.Sbiera” Suceava în perioada 6 – 30 iunie, în limita locurilor disponibile.
Informații suplimentare la telefon: 0230-530798, interior 18, Serviciul Relații cu publicul, șef serviciu – Lãcrãmioara Cocuz.