O fetiță în vârstă de 3 ani a fost transportată joi seara la Spitalul Sf. Maria din Iași, după ce s-ar fi intoxicat cu ciuperci. Din spusele părinților a reieșit faptul că aceasta ar fi mâncat atât miercuri seară, cât și joi dimineață o mâncare preparată din ciuperci culese de aceștia din pădure. În dimineața zilei de joi, copila a început să se simtă rău, a avut convulsii, după care a intrat în comă, astfel că părinții au dus-o la spitalul din Fălticeni, de unde a fost trimisă la Spitalul de Urgență din Suceava.
Întrucât starea fetei era destul de gravă, aceasta a fost transportată de urgență, cu un elicopter SMURD, la Spitalul Sf. Maria din Iași. Starea fetei s-a ameliorat și nu mai este în pericol.
Direcția de Sănătate Publică Suceava avertizează cetățenii să evite consumul de ciuperci de origine necontrolată, indiferent dacă aceștia fac diferența între speciile comestibile și cele otrăvitoare, în condițiile în care pot exista încrucișări între sporii acestora.
Ministerul Sănătății recomandă consumul exclusiv de ciuperci din cultură, astfel încât să se evite situațiile de intoxicație cauzate de acestea.
Intoxicația cu ciuperci produce simptome ca scăderea tensiunii arteriale, halucinații, tulburări nervoase, salivaţie abundentă, lăcrimare, micşorarea pupilei, dureri abdominale, scăderea pulsului, transpiraţii, dar și greață, vărsături, diaree, tulburări gastrointestinale, icter, hemoragii, tulburări neurologice, encefalopatie, manifestări renale grave, afecţiuni hepatice, hipoglicemie, indigestie, comă și chiar moarte.
Lasa un raspuns