În anul 1138 oraşul Alep din Siria a fost lovit de un puternic cutremur. Situat la 48 km de graniţa turcă, oraşul Alep este astăzi teatru unui război civil între forţele siriene pro şi anti-regim.
În anul 1593 Mihai Viteazu intră în Bucureşti şi urcă pe tronul Ţării Româneşti, după acceptarea sa de către Poarta Otomană.
În anul 1673 Hatmanul Jan Sobieski îi învinge pe turci la Hotin.
În anul 1727 George al II-lea şi Caroline de Ansbach sunt încoronaţi ca regele şi regina Marii Britanii.
În anul 1745 savantul Ewald Jürgen von Kleist şi fizicianul Pieter van Musschenbroek, independent unul de altul au realizat „butelia de Leyda”, primul condensator electric.
În anul 1850 la Sydney sunt puse bazele celei mai vechi universităţi din Australia. Corpul didactic era format din trei profesori.
În anul 1866 Carol I este recunoscut de către Poarta Otomană domn al Principatelor Unite.
În anul 1939 preşedintele american Franklin Delano Roosevelt a primit o scrisoare din partea lui Albert Einstein, cu privire la ameninţarea reprezentată de armele nucleare.
În anul 1949 Wilhelm Pieck a fost ales primul (şi singurul), preşedinte al RDG-ului.
În anul 1968 NASA lansează Apollo 7, prima misiune cu oameni la bord (astronauţii: Wally Schirra, Donn F. Eisele şi Walter Cunningham). Obiectivul principal al misiuni Apollo 7 era: „Demonstrarea fiabilităţii Modulului de Comandă/de Serviciu şi a echipajului; demonstrarea capabilităţii de cuplare a Modulului de Comandă/de Serviciu cu alte vehicule aflate pe orbită”.
În anul 2006 o aeronavă de mici dimensiuni a lovit o clădire din Manhattan, New York. Reprezentaţii primariei din New York au exclus posibilitatea unui atentat terorist.
Lasa un raspuns