Conducerea militară de la Spitalul Județean din Suceava a impus unele măsuri pentru depășirea crizei de aici, printre care testarea și carantinarea instituționalizată a întregului personal medical. Cine nu este de acord este liber să renunțe la post folosind una dintre formele legale pe care le are la dispoziție, spune noua conducere.
Ionel Oprea, generalul chirurg numit secretar de stat în Ministerul Sănătății și trimis la Suceava pentru a gestiona situația a declarat miercuri, 8 aprilie, că măsura carantinării se va aplica imediat după ce se vor primi avizele care să arate că totul este în regulă la acele unități de cazare.
„Vom aplica măsura carantinării cât de curând. Tocmai cei care protestau și ne spuneau să nu ne încarantinăm sunt cazați acolo de vreo trei săptămâni. Adică, pe de o parte, nu vrei să te duci acolo oficial, instituțional, dar tu stai deja acolo. Mă face să cred că cine știe ce au de ascuns pe acolo și nu doresc să îi deranjăm”, a spus generalul Oprea.
Ionel Oprea a explicat, pe de altă parte, că a decis izolarea personalului medical, pentru că cel mai probabil aceasta a fost sursa de infectare cu Covid din spitalul devenit principalul focar din țară. De aceea, pentru personalul din spital s-a impus carantina instituțională.
„Personalul din aceste servicii trebuie monitorizat și trebuie cazat în așa fel încât să nu interfereze cu surse din viața publică, nici măcar din familie. Tot personalul, nu numai medicii, inclusiv personalul administrativ trebuie să meargă acolo”, a spus Ionel Oprea, precizând că Prefectura va pune la dispoziția acestora mijloace de deplasare.
De cealaltă parte, unii medici, din categoria celor care se sacrifică în linia întâi în adevăratul sens, au declarat pentru SuceavaLive că nu nimic împotriva carantinei instituționalizate, dacă aceasta nu este la cămin. Ei au apreciat ca este foarte bună decizia carantinării instituționalizate, pentru că în acest fel nici nu dau altora acest virus, nici nu riscă să îl primească.
Lasa un raspuns