Test trecut cu succes de profesioniștii care își desfășoară activitatea în cadrul Spitalului Județean Suceava! Un caz rar  le-a dat ocazia acestora să dovedească faptul că, deși nu este un centru universitar, Spitalul Județean Suceava, deține și aparatură și medici pregătiți să facă față tuturor provocărilor medicale.

Medicul specialist în chirurgie orală și maxilo-facială, Gelu Duprii,  a prezentat public una dintre experiențele sale din cariera de medic, acesta făcând parte din echipa de medici ai Spitalului Județean de la începutul acestui an.

„Este vorba despre  un pacient de 70 de ani care se prezintă în luna aprilie cu o formațiune tumorală la nivelul buzei inferioare, de aproximativ 2 cm, nedureroasă. Am ales să tratăm asta în doi pași, în primă fază realizându-se extirparea formațiunii tumorale, iar în acest sens  n-au existat complicații.

Pacientul a revenit după o perioadă de 5 luni, s-a efectuat examenul CT, care ne-a arătat că existau deja ganglioni, probabil metastatici. Am decis să îl operăm din nou, să facem practic al doilea pas al intervenției.  Am intervenit la nivel cervical, s-a efectuat o incizie cutanată, s-a disecat în planuri, iar în urma unei intervenții extrem de complexe, rezultatul a fost unul foarte bun”,  a transmis medicul Gelu Duprii.

O veste extraordinară este legată de faptul că speranța de viață a pacientului a crescut considerabil, iar starea acestuia s-a schimbat în bine.

„Intervenția a durat în jur de 6 ore,  iar pacientul în vârstă de 70 de ani a avut o recuperare rapidă. În continuare, tratamentul este de natură oncologică. Dacă ne-am fi rezumat doar la prima intervenție, speranțele de viață ale pacientului erau reduse. Adică vorbim de o evoluție rapidă, de maxim doi ani. Cu a doua intervenție, lucrurile s-au schimbat în bine. Sigur că depinde și de modul lui de viață”, a spus medicul sucevean.

În încheiere, medicul a spus că în județ există cazuri asemănătoare, însă medicii de familie sunt tentați să trimită cazurile spre un centru universitar. Trebuie să știe însă că la Spitalul Județean Suceava există posibilitatea tratării cu succes a unor astfel de probleme, iar medicii sucevenii dispun de aparatură și cunoștințe.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.