Gheorghe Florescu, cel mai cunoscut cafegiu din România, a spus ce cafea bea Patriarhul Daniel, dar și alte fețe bisericești cunoscute.

„Patriarhul bea cafea Divin. Nu numai Patriarhul. Starețul Mănăstirii Putna! Acolo, la Putna, a avut loc o întâlnire, o procesiune religioasă – au venit o grămadă de patriarhi, mitropoliți, episcopi, și aceștia au băut cafea.

Prin intermediul unui Vicar Patriarhal, m-au contactat și au băut cafea Divin. Protocolul Mănăstirii Putna prevede cafea Divin și Patriarhul bea cafea Divin”, a explicat Gheorghe Florescu în podcastul lui Ionuț Vulpescu.  

Cafegiul a explicat, totodată, care este diferența între cafeaua robusta și cafeaua arabica.  

”Cafeaua robusta e de cinci ori mai cofeinizată decât cafeaua arabica. Și nu are niciun fel de aromă, decât tărie. Foarte mare tărie, niciun pic de aromă. De cinci ori tărie! Dintr-o sută kg de cafea produsă, 70% este cafea arabica, 30% este cafeaua robusta.

Deci mai jos, din punctul de vedere al producției. Cafeaua arabica, aici e bomba, doar 10% e selecționată. Vă dați seama? Din 70% doar 10% e selecționată.

Cafeaua care inundă piața e neselecționată, nu e aleasă! Nu au, se face manual. Din această cafea, de 10%, doar 3% e de mare calitate. Are o denumire englezească, dar nu are niciun rost”, a mai spus Gheoghe Florescu, potrivit a3.ro.

One Response

  1. Vasile

    Sunteți penibili cu astfel de „știri”! Alte subiecte de interes nu mai aveți? Chiar ce fel de profesioniști sunteți?

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.