Telefonul mobil nu mai reprezintă de mult timp un accesoriu de lux. De aceea, nu este de mirare că în zilele noastre cei mai mulţi oameni folosesc cel puţin două telefoane, dacă nu chiar mai multe.
În aceste condiţii, producătorii se gândesc să lanseze cât mai frecvent noi telefoane mobile sau versiuni îmbunătăţite ale unor modele mai vechi. Dacă telefoanele mobile ieftine sunt accesibile unei mase mari de oameni, nu acelaşi lucru se poate spune despre smartphone-urile scumpe pe care puţini oameni şi le pot permite. O soluţie alternativă ar fi achiziţionarea unui asemenea telefon de pe piaţa second hand, care reprezintă o alternativă interesantă dacă vrei să-ţi cumperi un telefon performant, dar nu ai bugetul necesar pentru a achiziţiona unul nou.
Bineînţeles că persoanele care recurg la asemenea metode îşi asumă riscuri mai mari faţă de cei care cumpără telefoane noi, sigilate. De aceea, îţi propunem în continuare să afli care sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi pentru a evita orice neplăcere legată de achiziţionarea unui telefon de pe piaţa second hand.
1. Nu cumpăra un telefon fără să-l testezi cu mâna ta! Indiferent cât de bine arată un telefon în fotografiile publicate de vânzător în cadrul anunţului, nimic nu se compara cu verificarea realizată de tine cu produsul în mână. Pozele pot fi înşelătoare și, de aceea, este foarte important să nu aștepți curierul să îți aducă telefonul comandat, ci să te întâlnești personal cu vânzătorul pentru a ști exact ce cumperi.
2. Cere cât mai multe informaţii vânzătorului, iar dacă îţi convine preţul cerut de vânzător şi crezi că telefonul îţi satisface dorinţele, atunci puteţi stabili o întâlnire în care să vezi produsul și, dacă e ceea ce îți place, să îl cumperi.
3. Examinează telefonul, deoarece sunt multe lucruri de verificat înainte de a da banii. Trebuie să fii foarte atent pentru că acesta trebuie să aibă bateria originală, să nu aibă ecranul fisurat sau zgâriat, trebuie să verifici partea de soft, precum și memoria internă şi existenţa slotului microSD.
Achiziţionarea unui telefon mobil second hand nu este nici pe departe aşa simplă cum pare la prima vedere. Sunt o mulţime de lucruri de verificat şi foarte mulţi oameni devin aşa entuziasmaţi de faptul că îşi vor schimba telefonul, încât uită că există şi oameni mai puţin cinstiţi care pot profita de pe urma lor. De aceea, atunci când te gândeşti să cumperi un telefon SH, îţi recomandăm să iei în calcul şi sfaturile noastre, pentru a evita pe cât posibil achiziţionarea unui produs cu probleme.
Lasa un raspuns