Proiectele de educație muzeală organizate de Muzeul Național al Bucovinei, în cadrul Serviciului Cetatea de Scaun a Sucevei, sunt concepute din dorința de a diversifica informațiile istorice predate în clasă dar și de a oferi o alternativă cât mai plăcută la lecțiile clasice de istorie, îmbinând în mod recreativ informațiile cu jocul, un mare avantaj fiind acela că istoria se prezintă acasă la ea.
„Dragi elevi și cadre didactice, dacă timpurile nu permit, deocamdată, să ne întâlnim la ore de muzeu, aducem muzeul la voi!
Așadar, anul acesta aducem «Lecția de 10», în direct, în clasele voastre!”, au transmis reprezentanții Muzeului Național al Bucovinei.
„Lecția de 10” este unul dintre proiectele de educație muzeală, care se adresează elevilor din clasele I – XII, temele abordate fiind adaptate fiecărei grupe de vârstă.
Subiectele propuse sunt structurate pe 10 domenii, astfel: 10 voievozi, 9 cetăți din Moldova, 8 ctitorii, 7 dregătorii, 6 arme medievale, 5 domnițe, 4 bătălii importante, 3 atacuri asupra Cetății de Scaun, 2 țări suzerane Moldovei medievale și Cetatea de Scaun.
Pentru a face prezentarea acestor subiecte mai captivantă, dar și pentru ca informațiile primite să fie facil și plăcut de asimilat, fiecare lecție este însoțită și de o serie de fișe de lucru și alte activități care provoacă mintea și imaginația participanților.
Pentru a oferi posibilitatea cât mai multor elevi și cadre didactice, de a participa la această activitate, dar și din dorința de a da amploare proiectului nostru, aducându-l la nivel național, propunem într-o primă etapă, organizarea activității în mediul on – line, folosind aplicația Zoom.
Astfel, cadrele didactice care doresc să participe cu elevii la una din „lecțiile de 10” propuse de noi, trebuie doar să se programeze la numărul de telefon 0784 275644 sau pe adresa noastră de
e-mail cetate@muzeulbucovinei.ro.
Lasa un raspuns